Miracolul ştiinţific al Coranului este uimitor şi aceasta reiese cu o deosebită evidenţă şi din cele pe care le susţine Coranul despre encefal.
Allah a spus în Coran despre unul dintre necredincioşii care i-au interzis Profetului Muhammad (Pacea și binecuvântarea fie asupra lui) să se roage la Ka’aba (Moscheea cea Sfântă):
„Dar nu! Dacă nu va înceta, Noi îl vom apuca de smocul [de păr din partea anterioară a capului], ~ De smocul mincinos și păcătos! [Nobilul Coran, 96:15-16]
Relaţie dintre partea anterioară a capului şi inclinaţia cuiva de a minţi şi păcătui
De ce oare Coranul vorbeşte despre partea anterioară a capului ca despre ceva mincinos şi păcătos? De ce nu spune pur şi simplu că acea persoană este mincinoasă şi păcătoasă? Ce relaţie există între partea anterioară a capului şi faptul că cineva minte şi păcătuieşte?
Dacă analizăm zona anterioară a capului, vom identifica partea prefrontală a encefalului în zona pe care noi o numim în mod obişnuit „frunte”.
Psihologia despre funcţiile zonei prefrontale a encefalului
Să vedem ce ne spune psihologia despre funcţia acesteia. În „Fundamentele anatomiei şi fiziologiei”, găsim următoarele:
„Motivaţia şi anticiparea în planificarea şi iniţierea mişcărilor apar în porţiunea anterioară a lobilor frontali, zona prefrontală, în cortexul de asociere. Legat de implicarea sa în actul motivaţiei, se presupune că în zona prefrontală este situat centrul agresivităţii.”
Astfel, această zonă a encefalului este responsabilă cu planificarea, motivarea şi iniţierea comportamentului bun sau rău şi este responsabilă pentru emiterea enunţurilor mincinoase (false) sau adevărate.
Aşadar, nu ar fi deloc nepotrivit ca, în cazul unui necredincios, să numim partea din faţă a capului său drept mincinoasă şi păcătoasă, după cum spune Coranul:
“…de smocul [de păr din partea anterioară a capului], ~ De smocul mincinos și păcătos!” [Nobilul Coran, 96:16]
Aceste funcţii ale zonei prefrontale a encefalului au fost descoperite în ultimii 60 de ani de către stiinţa moderna, conform afirmaţiilor prof. Keith L. Moore [„Miracolele ştiinţifice ale părţii superioare a capului”, p. 41], în vreme ce Coranul le specificase deja cu mai bine de 1400 de ani în urma.