Home Principale Ramadan și Eid Ce este Eid-ul? De ce țin musulmanii această sărbătoare?

Ce este Eid-ul? De ce țin musulmanii această sărbătoare?

Eid-Al-Fitr-sarbatoare-Islam

Ce se intampla de Eid? Musulmanii chiar se distrează?

Încheierea postului

Eid Al-Fitr semnifică sfârșitul lunii Ramadan – atunci când musulmanii din întreaga lume își încheie postul de o lună.

Această sărbătoare are un sens și un spirit aparte în Islam.

Ea reprezintă o bună ocazie de a ne spori faptele bune și de asemenea există determinarea de a continua în obediență și supunere în fața singurului Dumnezeu, Allah.

Unde este Luna?

Spre deosebire de Crăciun, Eid-ul nu cade întotdeauna pe o dată fixă a calendarului Gregorian. Data se modifică conform calendarului lunar Islamic.

Eid este Sărbătoare!

În țările musulmane, Eid-ul este o sărbătoare publică și oficială care durează cel puțin trei zile.

Recent, multe dintre inspectoratele școlare din SUA au recunoscut în mod oficial această sărbătoare islamică, iar studenții și elevii nu trebuie să participe la cursuri în acea zi.

Șterge, curață și schimbă

Musulmanii încep această sărbătoare prin a se îmbăia (ghusl), a purta cele mai bune haine și a mânca curmale înainte de a merge la moschee pentru a începe ziua cu Rugăciunea.

Rugăciunea specială de Eid

Rugăciunea specială de Eid aduce musulmanii împreună pentru a pomeni binecuvântările lui Dumnezeu și pentru a celebra gloria și măreția Sa.

Rugăciunea începe imediat după răsărit; bărbații, femeile și copiii sunt încurajați să asculte predica de o oră.

Eid – Ziua în care nu există săraci!

Un cadou special cunoscut drept Zakat Al-Fitr este oferit celor săraci. Acesta constă în mâncare, precum orz, curmale, stafide sau făină pentru a hrăni musulmanii săraci și de a-i ajuta cu proviziile pe timpul Eid-ului.

Schimbați traseul

Este recomandat să mergeți la moschee pe un traseu și să vă întoarceți pe alt traseu pentru a răspândi bucuria și de a face vizibile festivitățile în orașe.

Fiesta în familie

Familia și prietenii se strâng pentru a servi diverse tipuri de mâncare, pentru a lua parte la procesiuni și pentru a sărbători petrecând timp împreună.

Schimb de cadouri

Conform tradiției, se practică împărțirea de cadouri în familie, în special pentru copii pentru a marca aspectul festiv al Eid-ului.

Aduceți-vă aminte de Allah

Ultimul dar nu în ultimul rând; acesta este un prilej de a ne aduce aminte de Allah și de a-i mulțumi pentru toate binecuvântările Sale căutând iertarea Sa.

Load More Related Articles
Comments are closed.

Check Also

Fiecare om este un rob – Uite cum

Ești rob? Da! Fiecare om este un rob. Dar întrebarea este: față de cine sau de ce? Ești un…