Home Principale Islam Cum să te convertești la Islam şi să devii musulman

Cum să te convertești la Islam şi să devii musulman

Mărturisirea de Credință

Dacă te-ai întrebat vreodată cum să te converteşti la Islam, nimic nu este mai simplu! Acest articol îți va explica, în detaliu, cum să faci acest lucru!

Cum să accepți Islamul şi să devii musulman

A deveni musulman este foarte simplu! Tot ce ar trebui să faci este să rostești o frază numită Mărturisirea de Credință (șahada), care se pronunță astfel:

„Așhadu an la ilaha illa Allah, ua așhadu anna Muhammadan rasulu-llah”

Aceste cuvinte, în traducere din limba arabă, înseamnă:

„Mărturisesc că nu există altă divinitate demnă de a fi adorată în afară de Allah (Unicul Dumnezeu), şi mărturisesc că Muhammad este profetul lui Allah.”

De îndată ce o persoană rostește cu convingere Mărturisirea de Credință (șahada) și înțelege sensul și semnificația acesteia, devine musulman.

Prima parte „nu există altă divinitate demnă de a a fi adorată în afară Allah” înseamnă că nimeni şi nimic nu se cuvine a fi adorat în afară de Unicul Dumnezeu și că Dumnezeu nu are nici partener, şi nici fiu, şi nu are pe nimeni egal. A doua parte reprezintă credinţa în faptul că Muhammad (Pacea şi binecuvântarea lui Allah fie asupra sa) a fost, cu adevărat, un profet trimis de Dumnezeu omenirii.

Pentru a fi musulman, o persoană trebuie, de asemenea:

 • Să creadă că Nobilul Coran este Cuvântul lui Dumnezeu revelat de El
 • Să creadă că Ziua Judecății de Apoi este adevărată și ea va veni
 • Să creadă în profeții pe care Dumnezeu i-a trimis și în Cărțile pe care El le-a revelat lor
 • Să creadă în îngeri ca și creații ale lui Dumnezeu
 • Să accepte Islamul ca religie a sa
 • Să nu adore pe altcineva în afara Unicului Dumnezeu

Este atât de ușor! Pentru a asculta Mărturisirea de credinţă (șahada) apăsați aici sau accesați  Discută despre Islam pentru asistență imediată prin chat.

Convertirea se poate face de unul singur, însă este mult mai bine ca ea să fie făcută cu ajutorul unuia dintre consilierii noștri, prin intermediul chatului gratuit în direct, pentru a vă ajuta la pronunțarea corectă a măturisirii și a vă oferi sfaturi importante și informații, special pregătite pentru noii convertiți, pentru a-i ajuta să înceapă noua lor viața prin acceptarea noii lor religii.

De asemenea, dacă doriţi, vă putem contacta telefonic pentru a vă ajuta să vă convertiţi. În acest caz vă rugăm să ne lăsați numărul de telefon și intervalul de timp când puteți fi contactat prin formularul de contact existent pe site.

Nu ești singur

Dacă ai urmat îndrumările de mai sus și te-ai convertit singur la Islam, atunci vrem să te asigurăm că nu ești singur, ci aceeași credință este împărtășită de 1.7 miliarde de oameni.

convertire islam
Islamul este credința cu care te-ai născut

Îți recomandăm să ne informezi prin formularul de contact sau prin intermediul butonului de chat, astfel încât să îți putem oferim resurse și sfaturi utile, care îţi pot fi folositoare, ca și nou convertit.

Te felicităm pentru decizia luatăta, îți urăm bun venit în Islam și vom încerca să îți acordam sprijinul nostru, pe cât de mult posibil.

Pentru cei care încă nu sunt convinși

Islamul afirmă că este calea adevărată către Dumnezeu. Cele care fac ca o religie să fie validă în comparaţie cu alte ideologii, sunt tocmai dovezile de autenticitate pe care aceasta le oferă în favoarea veridicității sale. De aceea, trebuie să vedem aceste dovezi, să le cântărim, și apoi să luăm o decizie, în cunoștință de cauză. O persoană trebuie să fie sinceră în eforturile sale și, mai presus de toate, să caute ajutorul lui Dumnezeu, Atotputernicul pentru a o ghida pe calea cea dreaptă.

Dacă o persoană încă nu este convinsă de veridicitatea Islamului, atunci ea poate să caute în continuare dovezile pe care acesta le oferă. Dovezile veridicității sale sunt copleșitoare, Islamul fiind singura religie care face un apel deplin la raţiunea umană.

Dintre dovezile oferite de Islam amintim:

 • dovezile de natură științifică exisente în Nobilul Coran – comandați gratuit o lucrare din care să aflați mai multe despre Islam sau consultați categoria noastră de stiință.
 • miracolele efectuate de către profetul Muhammad ﷺ și profețiile venirii lui existente în Scripturile anterioare (precum Evanghelia) – vezi secțiunea referitoare la Profetul Muhammad
 • prevestirea în Coran a unor evenimente ce aveau să se producă mult mai târziu – citește mai multe aici
 • provocarea nemaiîntâlnită a Coranului făcută oamenilor de a aduce măcar un capitol asemănător lui – citește mai mult
 •  Înţelepciunea Divină aflată în spatele legilor și învățăturilor Islamului, care acoperă toate aspectele vieții

Pentru a afla mai multe despre Islam și bazele și practicile acestuia, vă sugerăm sa accesați categoria Principale.

Destinaţia noastră veșnică în Viața de Apoi depinde de credința pe care alegem să o urmăm în această viață lumească trecătoare. Aşadar, să acordăm acesteia straduinta şi prioritatea pe care o merită şi să ne asigurăm ca am ales întru dreptate!

Load More Related Articles
Comments are closed.

Check Also

Ce inseamna cuvantul islam in limba romana?

V-ați gândit vreodată ce înseamnă cuvântul islam în limba romană? Islamul, înseamnă cinci …