Home Principale Scopul vietii Locul de popas: Paradisul

Locul de popas: Paradisul

Locul de popas Paradisul

Ați plecat vreodată într-o plimbare lungă cu mașina prin mai multe state, lăsând casa și pornind în vacanță, în familie? Dacă locuiți pe coasta de est a Statelor Unite, s-ar putea să vă îndreptați spre Florida spre Disney World sau un alt loc de popas. Vorbesc despre călătorii lungi, cum ar fi condus ore întregi, toată ziua, poate chiar două zile de condus.

Pe parcurs, în special cu copiii în mașină, va trebui să vă opriți pentru a merge la baie. Așa că, ajungi într-un popas. Acum, acesta nu este un loc dărăpănat, ci un mare centru comercial, curat și frumos. Desigur, pentru părinți – adulți – nu este mare lucru. Este doar un loc rapid pentru a face o pauză de la condus timp de câteva minute, poate pentru a lua ceva de mâncare și apoi a reveni la drum. Dar, nu și pentru copii.

Când intră, sunt atât de încântați să fie acolo. Este ca și cum ar fi ajuns deja la destinația lor de vacanță și așa tratează acest loc. Văd restaurantele adunate, cu gogoși Dunkin, McDonald’s, Burger King și tot ce le place. Ei observă magazinul de cadouri cu jucării, tricouri și suveniruri. Ochii lor sunt atrași de jocuri mecanice, distribuitoare automate și, bineînțeles, văd mașinile de 50 de cenți cu gumă de mestecat, skittles, inele din plastic, abțibilduri, tatuaje temporare și multe altele.

Încep să alerge peste tot și să se poarte nebunește, iar părinții lor încearcă să îi controleze. Ei spun: „Copii, haideți! Acesta este doar un popas. Nu am ajuns încă acolo. Păstrați toată această energie pentru când ajungem la destinația noastră”. Dar, copiii nu ascultă. Nici măcar nu pot crede asta. Tot ce văd este aici și acum. De fapt, lor le place atât de mult încât, atunci când părinții lor le spun „Haide copii, este timpul să plecăm”, tot ce auziți este „Nu, te rog! Încă câteva minute, te rog ”. Vor doar să rămână acolo și ca asta să fie vacanța lor.

Dar aceasta este mai mult decât o poveste drăguță despre unii copii care se joacă la un popas. Profetul Muhammad (Pacea și binecuvântarea lui Allah fie asupra sa), a spus:

„Fii în această lume ca și cum ai fi un străin sau un trecător.” [Bukhari]

Știm că această viață nu este destinația noastră finală. Ne îndreptăm spre Viața de apoi. Viața este doar un scurt popas de odihnă în această călătorie. În Coran, Allah spune:

„Fiecare suflet va gusta moartea, desigur voi veți primi [întreaga] voastră răsplată în Ziua Învierii! Cel care va fi îndepărtat de Foc și adus în Rai va fi izbânditor. Viața aceasta nu este decât plăcere amăgitoare” [Nobilul Coran 3:185]

Oamenii devin adesea distrași de încântările temporare ale acestei lumi. Dar, cei cu cea mai mare maturitate intelectuală și spirituală recunosc că accentul nu trebuie să cadă pe această viață, ci pe următoarea. Acolo ne îndreptăm cu adevărat și aceasta ar trebui să fie principala noastră preocupare. Această viață trebuie să fie un timp de pregătire, deoarece singurele lucruri care vor fi purtate cu noi în Ziua Judecății sunt credința noastră și acțiunile noastre. Pe baza acestora, numai Allah va determina unde vom sta. Allah spune în Coran:

“În ce-l privește pe cel care s-a întrecut (în săvârșirea fărădelegile), Și a pus mai presus viața din această lume Iadul va fi sălașul lui!… Iar în ce îl privește pe cel care se teme în ziua când se va întâlni cu Domnul Său și și-a oprit sufletul de la pofte, Raiul va fi sălașul său!…” [Nobilul Coran 79:37-41]

Deci, dacă vrei să ajungi în Paradis, dar nu ești sigur dacă ești îndreptat în direcția cea bună. Lasă Coranul să fie GPS-ul tău. Coranul este criteriul dintre bine și rău. Așa că citește-l și dacă drumul pe care mergi nu se potrivește cu indicațiile pe care Allah ni le-a dat în Coran, atunci schimbă cursul acum și pornește pe calea cea bună, în timp ce încă mai ai ocazia.

Allah ne spune:

„Va izbandi cel ce se curățește Și numele Domnului Său îl pomenește și face rugăciunea.Dar voi alegeți viața din această lume, Însă viața de apoi este mai bună și este dăinuitoare.” [Nobilul Coran 87:14-19]

Load More Related Articles
Comments are closed.

Check Also

Fiecare om este un rob – Uite cum

Ești rob? Da! Fiecare om este un rob. Dar întrebarea este: față de cine sau de ce? Ești un…