Home Principale Scopul vietii Fiecare om este un rob – Uite cum

Fiecare om este un rob – Uite cum

fiecare om este rob

Ești rob? Da!

Fiecare om este un rob. Dar întrebarea este: față de cine sau de ce?

Ești un sclav al muncii tale, ce dictează că următorul proiect trebuie să fie terminat până la data și ora X, și așa lucrezi 14 ore pe zi pentru a termina? Sau ești un sclav al trendurilor, ce dictează ceea ce este la modă și ce nu, și urmezi asta orbește? Sau ești un sclav al propriei persoane, mâncând tot ceea ce îți place, bând ceea ce îți place și făcând tot ceea ce îți place fără nicio limită?

Ia acest lucru în considerare: Libertatea adevărată este de a fi un sclav al Celui ce ți-a dat viață și ți-o va lua. Cel ce îți dăruiește aerul pe care îl respiri, mâncare să mănânci și lumină să vezi. Cel ce te-a făcut din nimic și a creat totul în jurul tău și le-a așezat în pace și armonie.

Dumnezeu Cel Atotputernic a spus:

„Eu nu i-am creat pe djinni și oameni decât pentru ca ei să Mă adore.” [Nobilul Coran 51:56]

Cuvântul „a adora” este o traducere aproximativă pentru cuvântul arab „ibada”, ce nu include doar laudă, glorificare și apreciere pentru Dumnezeu, lucruri la care gândim în mod normal când auzim cuvântul „a adora”, ci presupune, de asemenea, și supunere față de Dumnezeu.

Toți Profeții nobili și Mesagerii Lui Dumnezeu, de la Noe, Ibrahim, Moise, Iisus și pana la Muhammad, cel din urmă și ultimul (pacea și binecuvântarea lui Allah fie asupra lor a tuturor), au fost sclavii (robii) lui Dumnezeu, adorându-L, premărindu-L și mulțumindu-I, totodată împlinind ceea ce El le-a poruncit și evitând ceea ce El le-a interzis. Toți s-au supus Lui în totalitate.

Acesta este definiția musulmanului – orice persoană pașnică ce s-a supus în totalitate lui Dumnezeu.

Singura religie ce cheama la această completă supunere către Creator și nu către Creație, este Islamul. De fapt, cuvântul „Islam” înseamnă supunere, adorarea exclusiv menită lui Dumnezeu cel Unic și nu creației Sale.

Așadar, ai două opțiuni, ori să fii un rob al lucrurilor create, ori să fii rob al Creatorului și să te supui Lui, întocmai cum au făcut toți Profeții și Mesagerii.

Fă primul pas și cere cu sinceritate călăuzire de la Creatorul tău.

Load More Related Articles
Comments are closed.

Check Also

Concepții greșite despre Drepturile Omului în Islam

Fiecare ființă umană este înrudită cu toate celelalte și cu toții devenim astfel o comunit…