Home Intrebari Profet De ce a trimis Dumnezeu profeți?

De ce a trimis Dumnezeu profeți?

De ce a trimis Dumnezeu profeți

Are omenirea nevoie de profeți? De ce a trimis Allah profeți?

O carte de referință cere unui profesor să o înțeleagă și să-i învețe semnificațiile. Universul este o carte. Fiecare creatură este o propoziție, un cuvânt sau o literă. De la atomi la Soare, fiecare creatură ascunde nenumărate, prețioase sensuri în spatele artei, compoziției, sistemului și desenului brodat și așezat pe ele. Care sunt misterele pe care universul le șoptește omenirii? Ce înseamnă toate aceste creaturi, evenimente, nașteri și decese, schimbări în Univers, abundență fără risipă, dăruire nesfârșită și binecuvântări? Creatorul care a creat această carte de referință va trimite, desigur, „profeți” drept profesori, pentru a citi, a înțelege, a învăța și a explica umanității înțelesurile sfinte, misterioase ale acestui univers minunat.

Înțelepciunea cere ca fiecare ființă umană să se minuneze și să-și adreseze întrebările: „Ce suntem noi? De unde venim în această lume? Unde mergem? De ce suntem aici?” Fiecare ființă rațională dorește să răspundă la aceste întrebări. Dar cine știe răspunsurile? Cine știe, cu excepția Domnului și a Creatorului tărâmurilor și a vieților? Allah știe toate aceste răspunsuri și El va informa cu siguranță omenirea în legătură cu aceste scopuri înalte plasate în univers și, bineînțeles, va alege cei mai distinși indivizi ca „profeți” pentru această misiune sfântă.

Dacă nu ar fi fost trimiși profeții, oamenii ar avea dificultăți în a distinge între bine și rău și a găsi adevărul, binele și lucrul cel mai benefic. Ar fi fost nevoie de mult timp pentru a învăța prin încercare și eroare și, cel mai probabil, am fi eșuat în cele din urmă. Allah, cu mila și harul Său infinit, i-a trimis pe profeți ca îndrumători către calea cea dreaptă pentru ființele umane.

„[Și a trimis] trimiși – vestitori și prevenitori – pentru ca oamenii să nu mai aibă nici un fel de scuză față de Allah, dupã trimiși. Iar Allah este Puternic [și] Înțelept [‘Aziz, Hakim].” [Nobilul Coran 4:165]

Allah este Cel mai Îndurător, așa că nu vrea ca ființele umane să facă rău. De aceea El a trimis profeți să-i informeze și să-i învețe pe oameni despre greșelile și relele care le-ar putea deteriora viața atât în această lume, cât și în Lumea de Apoi. Ființele umane care persistă în rău vor fi trase la răspundere și se va ține cont de aceste fapte la Ziua Judecății. Dacă Allah nu ar fi trimis niciun profet, oamenii ar fi putut obiecta și ar fi spus: „Noi nu am știut. Nimeni nu ne-a avertizat împotriva greșelilor și nu ne-a arătat calea dreaptă. Dacă ar fi făcut-o, cu siguranță am fi ales ceea ce e corect. Această judecată este nedreaptă!”

Profeții nu au îndrumat umanitatea doar din punct de vedere spiritual, ei au fost dascălii și calauzele civilizației, progresului cultural și social și a ocupațiilor artistice, comerciale, agricole și alte tipuri de ocupații. De exemplu, profetul Noe a fost expertul constructorilor de nave. Profetul Iosif, expert ceasornicar, iar Profetul Idris a fost expert croitor. De aceea se poate spune că umanitatea are nevoie de profeți nu numai pentru scopuri religioase, credință și moralitate; dar și pentru progresul material și lumesc.

Load More Related Articles
Comments are closed.

Check Also

Fiecare om este un rob – Uite cum

Ești rob? Da! Fiecare om este un rob. Dar întrebarea este: față de cine sau de ce? Ești un…