Home Blog Stiri Cântăreața irlandeză Sinead O’Connor, pe noul său nume Shuhada’, a devenit musulmană

Cântăreața irlandeză Sinead O’Connor, pe noul său nume Shuhada’, a devenit musulmană

Shuhada' Davitt

Faimoasa cântăreață irlandeză Sinead O’Connor are o nouă religie și un nou nume. Artista, celebră pentru hitul “Nothing Compares 2 U”, se numără acum printre cei aproape 2 miliarde de musulmani din întreaga lume și a adoptat numele de Shuhada’ Davitt.

Purtând o cămașă cu mâneci lungi și un batic numit hijjab, noua convertită a acceptat Islamul la Centrul Islamic din Irlanda, sub îndrumarea Șeicului Dr. Omar Al-Qadri. După ce a rostit Shahadah, mărturisirea de credință, Davitt a declarat de asemenea că respectă toate convingerile religioase, inclusiv Creștinismul, dar a repetat că “Modul meu de viață, religia mea, este Islamul”.

convertire la islam

Avansând în credința ei

Din convertirea la Islam a Shuhadei Davitt se pot trage multe învățături. De-a lungul anilor, credința sa în religia catolică s-a dovedit a fi un drum cu obstacole, timp în care ea a continuat să caute pentru a descoperi adevărul.

Studiul și gândirea rațională au condus-o către Islam, ceea ce demonstrează adevărul principiilor sale și pacea și fericirea pe care le poate aduce celor care acceptă Islamul ca și credință personală.

După ce și-a anunțat convertirea, Davitt (fosta O’Connor), a vorbit despre felul în care a ajuns să îmbrățișeze Islamul, spunând “Este concluzia firească a oricărei căutări teologice inteligente. Studiul tuturor scripturilor duce la Islam.” Această idee este în concordanță cu principiul islamic potrivit căruia Coranul confirmă toate celelalte scripturi care au fost revelate înaintea lui prin mesagerii aleși de Dumnezeu, precum Moise, David și Isus, care au transmis Vechiul Testament, Psalmii și respectiv Noul Testament.

Dumnezeu confirmă aceasta în Coran:

Spune, [o, Muhammad]: “Noi credem în Allah, în ceea ce ne-a pogorât nouă și a pogorât lui Avraam, lui Ismail, lui Isaac, lui Iacob și semințiilor , precum și în [cărțile] date lui Moise, lui Isus și tuturor profeților de către Domnul lor. Noi nu facem nici o deosebire între ei și noi Lui Îi suntem supuși [musulmani]” [Nobilul Coran 3:84]

De fapt, în întreg Coranul, Dumnezeu ne încurajează să ne folosim inteligența și rațiunea atunci când reflectăm asupra Creatorului nostru, a naturii acestui pământ și chiar asupra propriei noastre existențe. Dumnezeu spune că folosirea rațiunii și dobândirea de cunoștințe este ceea ce ne va conduce către adevărul despre Islam și, sperăm, către Paradis.

“În crearea cerurilor și a pământului și în schimbarea nopții și a zilei sunt semne pentru cei dăruiți cu minte.” [Nobilul Coran 3:190]

După ce și-a confirmat convertirea, Davitt a fost primită cu caldură de musulmani din întreaga lume, care i-au transmis prin intermediul Twitter mesaje prin care o felicitau și își exprimau sentimentele calde.

Ea a împărtășit gândurile sale despre cât de mult au însemnat aceste gesturi pentru ea, scriind:

Mulțumesc foarte mult tuturor surorilor și fraților mei musulmani care au fost atât de buni azi încât să îmi ureze bun venit în Umma (comunitatea musulmană) prin intermediul acestei pagini. Nu vă puteți imagina cât de mult înseamnă pentru mine afecțiunea voastră.

Davitt a publicat de asemenea fotografii în care purta hijjab, ce îi acoperea părul și gâtul. Ea a spus că a primit cadou primul ei hijjab (văl islamic) și că se simte “foarte, foarte, foarte fericită”.

Menține atitudinea fermă în fața criticilor

Din păcate, ca musulmană, dar mai ales ca și convertită, Davitt a avut de înfruntat deja unele încercări comune celor care urmează Islamul. Pe Twitter, cântăreața a dat detalii despre câteva dintre primele sale dificultăți.

Singura persoană irlandeză care nu m-a condamnat pentru convertirea mea la Islam este prietena mea cea mai bună, Elaine.

Davitt a descris, de asemenea, o confruntare cu “ o doamnă blondă cu părul lung, plină de prejudecăți, care m-a chestionat timp de 20 de minute despre motivul pentru care vreau să port un hijjab. Însă părul ei lung este doar o versiune occidentală a hijjabului. M-am gândit că ar trebui să se radă dacă este într-adevăr împotriva hijjabului.”

Cu toate acestea, Shuhada’ caută alinare în fața hărțuirilor în noua ei credință, postând pe Twitter următorul verset din Coran:

“Însă au fost batjocoriți trimiși și înainte de tine, dară pe aceia care i-au batjocorit i-a cuprins tocmai aceia de care ei și-au bătut joc.” [Nobilul Coran 6:10]

Descoperă ce a determinat-o să se convertească

Poate te întrebi, ce anume a găsit ea în Coran sau în căutarea ei despre Islam ce a inspirat-o și a determinat-o să facă pasul convertirii la Islam.

În Coran, Dumnezeu ne invită să ne alăturăm celor umili și să reflectăm asupra învățăturilor aduse de către toți profeții și mesagerii Săi. Dumnezeu spune:

“Această viață lumească nu este decât joacă și glumă, iar Lumea de Apoi va fi mai bună pentru cei cu frică. Oare voi nu pricepeți!?” [Nobilul Coran 6:32]

Fă propriile tale cercetări! Aruncă o privire asupra Coranului și a învățăturilor Profetului Muhammad (Pacea și binecuvântarea lui Dumnezeu fie asupra sa) pentru a descoperi modul de viață așa cum este arătat de Islam. Poate că aceleași idealuri care au inspirat-o pe Shuhada’ Davitt ar putea fi de fapt învățături care te inspiră și pe tine.

Load More Related Articles
Comments are closed.

Check Also

Fiecare om este un rob – Uite cum

Ești rob? Da! Fiecare om este un rob. Dar întrebarea este: față de cine sau de ce? Ești un…