Home Blog Convertiti romani la islam 7 lucruri la care nu m-am așteptat când m-am convertit la Islam

7 lucruri la care nu m-am așteptat când m-am convertit la Islam

convertit la Islam

După mulți ani de studiu a religiei și ajungând la concluzia că Islamul este singura religie care are sens, conform naturii mele și conform cu cine voiam să fiu în ochii lui Dumnezeu, m-am convertit la Islam. Viața mea s-a schimbat drastic. Și chiar dacă mi-a luat 3 ani să negociez această decizie și să mă gândesc la toate lucrurile din viața mea pe care le voi lăsa în urmă și toate lucrurile pe care le voi încorpora, nu aveam nicio idee cât de diferită va fi viața mea. Nu aveam nicio idee… Am întocmit o listă cu câteva lucruri la care nu m-am așteptat niciodată.

7. Nu m-am așteptat să-mi placă să mă îmbrac modest

Credeam că trebuie să mă înfășor în haine urâte, lipsite de creativitate, pentru a putea urma hijabul. Deși îmi doream să am luxul de a fi în controlul sexualității mele și să-mi arăt frumusețea doar oamenilor aleși de mine, nu voiam să renunț la stilul meu. Nu este nimic rău în a purta haine mohorâte, dacă așa îți place, însă eu nu sunt așa. Eu IUBESC culoarea și sunt o fată foarte creativă, ce iubește moda. Am învățat că nu trebuie să renunț la stilul meu doar pentru că vreau să fiu modestă. Modestia nu înseamnă să renunți la stilul tău. Am fost foarte fericită să descopăr acest lucru.

6. Nu mă așteptam să existe atât de multe secte în Islam

Nu mă așteptam ca fiecare musulman pe care l-am întâlnit să vrea să ader la secta lui specială din Islam. Devine foarte confuz pentru frații și surorile care se convertesc. Tot ce trebuie să faci este să verifici, să verifici, să verifici. Cunoaște-ți sursele. Cel mai bun lucru în Islam este că totul este consemnat și verificat. Am învățat acest lucru pe propria-mi piele. Când m-am convertit la Islam credeam că toată lumea știe mai bine decât mine. Și majoritatea au știut, însă există și musulmani care sunt foarte pasionați să urmeze secta pe care părinții lor au urmat-o orbește de la părinții lor, și așa mai departe. Atât pentru musulmani cât și pentru nemusulmani – mergeți la sursă și întrebați musulmanii prietenoși din comunitate să verifice “Datele despre islam” pe care încearcă să vi le vândă. Dacă se supără la această cerere, îndepărtați-vă. Înseamnă că ei au o problemă cu mândria.

5. Nu mă așteptam să economisesc atâta timp renunțând la lupta zilnică cu părul meu

Înainte de Islam, obișnuiam să petrec în jur de 5 ore săptămânal aranjându-mi părul. De-a lungul celor 12 ani de când port hijabul, petrec doar o oră săptămânal aranjându-mi păru,l ca să arate frumos pentru soțul meu (ok, poate doar 30 de minute). Am salvat aproximativ 4000 de ani doar prin reducerea aranjării părului. (Sunt bună la matematică!) Să nu mai menționez timpul pe care l-am salvat renunțând la programul intensiv de machiaj. Este incredibil!

4. Nu mă așteptam ca lumea să aștepte să-mi schimb numele

Am un nume perfect în regulă, mulțumesc. “Theresa”. Înseamnă cea ce culege ceea ce cultivă. Cât de mai “musulman” vrei? Sahabah nu și-au schimbat numele la convertire. Numele lor au devenit nume Islamice, așa a fost și cu al meu și așa poate fi și al vostru.

3. Nu mă așteptam ca prezența mea să fie luată în considerare

Mă așteptam să fac parte dintr-o comunitate. Făcând parte din majoritate, în țara mea, comunitatea nu era ceva cu care eram obișnuită. Ceea ce nu mă așteptam a fost ca prezența mea în acea comunitate să fie monitorizată, luată la întrebări și controlată. Unde ai fost Jumuah trecută? De ce nu ai participat la prelegerile de dimineață și seara? De ce nu vii la evenimentul special de Eid? Toate cu bună intenție, însă ceea ce nu înțeleg este că eu sunt un lup singuratic. Îmi place sa iau parte la prelegeri și evenimente, însă am nevoie, în egală măsură, de spațiul meu personal.

2. Nu mă gândeam că lumea se va aștepta să fiu expertă în politica Orientului Mijlociu

Nu am fost, încă nu sunt și nu am nici o dorință să devin. Și mai mult ca sigur și tu ești la fel. A avea opinii puternice nu înseamnă că ești expert, asta doar așa ca să știți.

1. Nu mă așteptam să fiu iubită

Nu mă așteptam ca în fiecare oraș mic sau mare pe care îl vizitez să existe străini care să mă iubească imediat doar pentru că împărțim iubirea pentru Allah. Și nu mă așteptam să simt același lucru pentru ei.

Load More Related Articles
Comments are closed.

Check Also

Fiecare om este un rob – Uite cum

Ești rob? Da! Fiecare om este un rob. Dar întrebarea este: față de cine sau de ce? Ești un…