Home Principale Islam Cum sa te convertești la Islam? Serviciu de ajutor live inclus!

Cum sa te convertești la Islam? Serviciu de ajutor live inclus!

islam

Deci îți place ceea ce ai învățat despre Islam? Ai ajuns să realizezi că nu exista nimeni și nimic vrednic de a fi adorat în afară de Allah și că El trebuie să fie adorat singur, fără a i se alătura vreun egal. Înțelegi că Allah nu ne va lăsa în întuneric fără să ne arate cum să trăim. Ei bine, acest articol a fost creat special pentru tine. Nu ai dat peste acest articol din întâmplare; de fapt, ai fost călăuzit aici de către Creatorul tău, Allah.

Probabil că te-ai rugat pentru călăuzire și astfel Allah răspunde rugăciunii tale și In șa Allah (cu voia lui Allah), acum ești gata să devii musulman. Așadar, cum anume? De fapt, este foarte simplu. Nu există botez, nici ritualuri ciudate sau ceremonii fanteziste.

Pentru a deveni musulman, tot ce trebuie să faci este să declari credința ta în islam. Asta e tot! Foarte ușor, așa-i? Această declarație de credință este numită șahadah și este primul pilon al islamului. Toate credințele Islamului sunt încapsulate în aceste două afirmații care alcătuiesc șahadah.

ASH-HADU AN LA ILAHA ILLAL-LAH, WA ASH-HADU ANNA MUHAMMADAN ABDUHU WA RASULUH.

 

Aceste cuvinte arabe înseamnă: “Mărturisesc că nu există alt Dumnezeu vrednic de adorare în afară de Allah, și mărturisesc că Muhammad este robul și trimisul lui Allah.”

Când spui “La iLaha illal-Lah”, spui literalmente că nu există alt Dumnezeu în afară de Allah. Dar cuvântul pentru Dumnezeu în arabă este “Ilah”, ceea ce înseamnă ceva ce merită să fie adorat, deci în cele din urmă ceea ce spui este că nu există nimeni vrednic de adorare, cu excepția celui vrednic de adorare, Allah, Dumnezeu, creatorul cerurilor și al pământului.

Când spui “Muhammadan Abduhu Wa Rasuluh”, realizezi două lucruri, că Muhammad (pacea și binecuvântarea lui Allah fie asupra sa) este robul lui Allah și că el este mesagerul Său.

De ce este important acest lucru? Ei bine, în trecut, unii dintre profeții lui Allah au fost greșit divinizați, venerați alături sau în locul lui Allah. Deci această afirmație întărește faptul că adorarea este numai pentru Allah. În al doilea rând, mărturisind că Muhammad (pacea și binecuvântarea lui Allah fie asupra sa) este mesagerul lui Allah, accepți și mesajul care i-a fost dat, Coranul, precum și lucrurile pe care ni le-a transmis și exemplele pe care le-a stabilit pentru noi. Convertirea la Islam înseamnă, de asemenea, că accepți stâlpii credinței, lucruri pe care fiecare musulman trebuie să le creadă:

 • Allah: Unicul Dumnezeu – fără niciun egal sau partener – singurul demn de toată aderarea.
 • Îngerii: creația lui Dumnezeu – întotdeauna aflați în starea de supunere față de El.
 • Revelații: Cărți pe care Atotputernicului Dumnezeu le-a revelat mesagerilor Săi pentru a ajuta oamenii să trăiască o viață spiritual înnobilată.
 • Trimiși: de la Adam la Noe Moise și Isus până la mesagerul final Muhammad (pacea lui Allah fie asupra lor). Toți au venit cu același mesaj și anume acela de a-l adora numai pe Unicul Dumnezeu.
 • Ziua judecății: ultima zi în care oamenii vor fi trași la răspundere pentru faptele lor.
 • Predestinarea: acceptarea faptului că Dumnezeu știe ce s-a întâmplat în trecut. El cunoaște viitorul și că El este cel care decretează totul în viață.

De asemenea, accepți cei cinci stâlpi ai islamului, acțiunile unui musulman, care sunt:

 • Șahadah: Mărturisirea credinței.
 • Salah: Rugăciunile zilnice.
 • Zakah: Dania anuală.
 • Sawm: Postul din luna Ramadan.
 • Hajj: Pelerinajul la Mecca pe care fiecare musulman trebuie să-l facă o dată în timpul vieții dacă este capabil atât din punct de vedere fizic cât și financiar.

Acum, că înțelegi pe deplin ce înseamnă să devii musulman, ești gata sa faci mărturisirea credinței (șahadah).

Poate că nu ai prieteni musulmani apropiați sau nu știi cum să intri în legătură cu moscheea locală.

Vom fi foarte bucuroși să te ajutăm cu pașii convertirii la Islam. Intra in legatura cu unul dintre agenții noștri, fa click aici pentru a conversa în direct, chiar acum.

Alternativ, poți cere programarea unui apel și vom fi încântați să te contactăm telefonic pentru a te ajuta în procesul de conversie. Te rugăm să ne contactezi și să ne furnizezi numărul de telefon, locația și cel mai bun timp pentru a te contacta.

Dacă Allah ar șterge fiecare păcat pe care l-ai comis vreodată în viața ta, numai în schimbul unei șahadah sincere, nu ar fi acesta un lucru excelent? Allah îți oferă ceva și mai bun. Nu numai că El va șterge toate păcatele pe care le-ai comis vreodată în viața ta, ci El ia aceste păcate, le transformă în fapte bune și ți le dă înapoi. Deci, nu numai că îți începi viața din acel moment fără păcat, dar viața ta de aici înainte e plina de faptele bune cu care tocmai ai fost binecuvântat, acum este asta o binecuvântare minunată sau nu? Ei bine mai, mai sunt multe altele.

Vrei sa știi ce primește ultima persoană care va intra în Paradis? Înainte de a-ți spune ce primește, permite-mi să-ți explic cine este acest individ. Ultima persoană care va intra în Paradis este o persoană care nu a făcut niciun bine în viața sa decât să-și declare credința în Islam, șahadah, așa că a fost trimis în iad pentru a ispăși păcatele sale pentru care nu s-a căit și pentru care nu a cerut iertare. Deci, care ar fi o recompensă corectă pentru această persoană? Ar fi fericit cu o casă în Paradis? Sau un oraș, asta l-ar face fericit? Sau un stat întreg pentru el însuși? O țară? Dar întregul pământ? Cu siguranță asta ar satisface și pe cel mai lacom dintre noi.

Allah promite că ultima persoană care va intra în Paradis, va avea de zece ori acest pământ și tot ceea ce cuprinde în mărime, totul pentru o declarație sinceră de credință!

Odată ce ai declarat șahada, ai devenit oficial musulman. Toate păcatele din trecut nu sunt doar iertate, ci sunt transformate în fapte bune, ești liber de păcat precum un copil nou-născut. Pentru că ești într-o stare atât de pură acum, este cel mai potrivit timp pentru tine să faci o mulțime de Du’a (rugă personală în care putem cere ce ne dorim), unde poți cere lui Allah să te ajute pe această cale și să continue să te călăuzească și să-ți călăuzească familia.

Allah te-a binecuvântat din abundență, îndrumându-te spre acest mod de viață pe care El l-a creat pentru tine. De fapt, El te-a ales pe tine dintre miliarde de oameni, să te apropii de El și să-ți trăiești viața într-o manieră plăcută Lui. Primele câteva zile pot fi puțin copleșitoare, așa că iti recomandăm să vizitezi NewMuslimAcademy.org și să te înscrii gratuit. Academia noilor musulmani a fost creată pentru noi musulmani la fel ca tine, pentru a te ajuta și îndruma pas cu pas, pentru a-ți ușura întreaga experiență.

Dacă nu ai făcut declarația de credință, șahadah, te îndemnăm să te apleci cu seriozitate asupra islamului, să te gândești să ne vizitezi în viitorul apropiat pentru a te ajuta să lași la o parte piedicile și să poți intra în islam. La urma urmelor, există un motiv pentru care ești aici astăzi, citind acest articol iar invitația este întotdeauna deschisă.

Dacă ai întrebări sau dorești să te convertești la islam, discută direct cu unul dintre specialiștii noștri, făcând click aici pentru a începe sesiunea de discuții în direct.

Load More Related Articles
Comments are closed.

Check Also

Fiecare om este un rob – Uite cum

Ești rob? Da! Fiecare om este un rob. Dar întrebarea este: față de cine sau de ce? Ești un…