Home Blog Convertiti romani la islam De ce am ales Islamul?

De ce am ales Islamul?

convertirea la islam

“De am ce am ales Islamul?!” aceeaşi întrebare mi-am pus-o şi eu în nenumărate rânduri… Iată răspunsul!


Islamul înseamnă pace şi linişte sufletească

Pe cât de simplu, pe atât de complex şi plin de semnificaţii este răspunsul la această întrebare. De ce am ales Islamul? – Pentru ca în Islam găsești liniște sufletească! În islam am descoperit o nețărmuită pace și credință și liniște pentru sufletul meu trist! Am o poveste tristă, însă, cu siguranţă, fiecare dintre noi avem probleme! Cu toată tristețea mea, însă, mă bucur din toate rădăcinile fiinţei mele pentru că m-am convertit la islam.

„(Oare nu) prin pomenirea lui Allah se linistesc inimile?!” [Nobilul Coran, 13:28]

Viaţa lumească este doar un popas şi un test către viaţa de apoi

Ştiu că Allah îmi va da putere să trec peste tot ce este greu în această viața. Noi, musulmanii, avem credinţă că această viaţă lumească, chiar dacă uneori pare crudă şi nedreaptă, ea nu este decât un popas către viaţa de apoi şi un continuu test, iar cel care rămâne răbdător şi constant în urmarea Voii lui Dumnezeu, îşi va afla, cu dreptate, răsplata sa la Allah, în viaţa de apoi.

Allah este totul pentru mine și El este sprijinul meu

Pentru mine Allah este totul şi ştiu că El mă va ajuta să merg mai departe! Sunt încă la început de drum în Islam și îmi doresc să învăț cât mai multe. De pe internet mi-am descărcat și Coranul, ultima Scriptura trimisă de Dumnezeu oamenilor, tradus în limba română și citesc mai tot timpul din el. În frumoasele sale cuvinte îmi găsesc alinarea și liniştea sufletească.

Am cunoscut musulmani deosebiţi

Am cunoscut şi mulţi musulmani deosebiţi. Mă bucur pentru ei că sunt așa de credincioși și sar întotdeauna în ajutor, ceea ce, mai greu, vezi pe la noi. Musulmani se roagă de 5 ori pe zi, în vreme ce alţi oameni fac aceasta doar atunci când sunt în momentele cele mai grele sau, din când în când, dacă își mai amintesc.
Am cunoscut un om musulman cu un suflet bun și o inimă mare. În viața mea tristă, acest om îmi face zilele fericite atunci când vorbim. Sinceră să fiu, eu nu am mai întâlnit un aşa interes şi aşa o dorinţă de a îi ajuta pe semenii tăi!

“Caută pe Google şi citeşte despre Islam!”

Nu mă interesa Islamul şi nici măcar nu m-am gândit vreodată să caut, măcar ca şi cultura generală, să văd ce se scrie despre aceasta. Odată, povestiindu-i unei foarte bune și credincioase surioare despre problemele mele, ea mi-a spus doar atât: “Caută pe Google şi citeşte despre Islam!” Pentru aceasta, mă rog întotdeauna ca Allah să fie cu ea şi să o răsplătească. Într-un final, m-am hotărât să caut despre islam şi, cu adevărat, am rămas uimită de cele pe care le-am găsit aici. Allah îți dă putere și multă liniște sufletească, iar eu îmi găsesc liniștea sufletului meu în islam.

Sunt încă începătoare, dar învăţ…

Deşi îmi place această religie, niciun început de drum nu este cu totul simplu. Sunt încă începătoare, dar ştiu că Allah mă va ajuta să merg înainte pentru liniștea sufletului meu. Am momente când sunt tristă şi atunci merg şi citesc din Coran, cea mai sfântă Cartea din lume. Citind adevărul despre Islam, îmi găsesc liniștea sufletului meu trist. Creștină fiind nu mă rugam tot timpul şi recunosc că nici Biblia nu o prea citeam, doar uneori când aveam nevoie. Acum, însă, ştiu că pentru a mă menţine pe calea cea dreaptă trebuie să cunosc cât mai multe şi să învăţ cum să fac Voia Unicului Dumnezeu, iar la ora actuală resursele aflate pe internet referitoare la învăţăturile islamului sunt numeroase.

Islamul este o relaţie directă între om şi Dumnezeu

Am descoperitca musulmani sunt diferiţi de ceilalţi oameni. Ei sunt foarte credincioși și se roagă din tot sufletul şi cu mare credință.

Tocmai de aceea iubesc islamul – aici găseşti Calea vieții, a învierii şi a liniștii sufletului tău. Islamul este o relaţie directă între om şi Dumnezeu. Eu îmi spun durerea direct la Allah, fără niciun intermediar între mine şi El – nu sfinţii, nu preoţi, nu acatiste – și mă supun Lui, de bună voie şi cu credinţă, iar El mă ajută!

Singurul meu regret a fost că nu m-am convertit mai de demult

Dacă în trecut cineva mi-ar fi cerut să mă convertesc la islam, cred că l-aş fi ignorant pe deplin şi nu aş fi dat nici cea mai mică atenţie celor ce le spunea. Singură căutând şi citind, însă, am aflat cât adevăr este în Coran și câtă pace, şi singură mi-am spus mie însămi că aceasta trebuie să fie religia mea pentru ca în ea sufletul meu îşi găseşte liniştea și m-am convertit. Nu am regretat niciodată nimic, decât că nu am făcut acest pas mai de demult.

Acum, pentru mine Islamul înseamnă o credință imensă și pace în sufletul meu. Aici uit de tristețea mea, atunci când citesc adevăratele Cuvinte ale lui Dumnezeu în Coran. Islamul pentru mine înseamnă totul – pace, viața veșnică și credința în Dumnezeu!

Load More Related Articles
Comments are closed.

Check Also

Fiecare om este un rob – Uite cum

Ești rob? Da! Fiecare om este un rob. Dar întrebarea este: față de cine sau de ce? Ești un…