Home Principale Stiinta Coranul despre originea Universului

Coranul despre originea Universului

Coranul despre originea Universului

Referitor la originea Universului, știința cosmologiei moderne, atât cea observațională, cât și cea teoretică, arată în mod clar că, la un moment dat, întregul Univers nu era altceva decât un nor de “fum” (o compoziție gazoasă densă, opacă și foarte fierbinte). Acesta este unul dintre principiile de necontestat ale cosmologiei moderne. Oamenii de știință pot observa astăzi stele noi care se formează din rămășițele acelui “fum”. Cele mai luminoase stele pe care le vedem noaptea s-au format, ca și întregul Univers, din același “fum”. Dumnezeu a spus în Coran:

Apoi s-a întors către cer – care era ca un fum (adică nu era compact, ci semăna cu fumul datorită stării sale gazoase) [Nobilul Coran, 41:11]

Întrucât pământul și cerurile (soarele, luna, stelele, planetele, galaxiile, etc.) au fost formate din același “fum”, putem concluziona că pământul și cerurile formau o singură entitate. Apoi, din acest “fum” omogen, s-au format și apoi separat unele de altele. Dumnezeu a spus în Coran:

Oare nu văd cei care nu cred că cerurile şi pământurile au fost împreună şi că Noi le-am despărţit? [Nobilul Coran 21:30]

Profesorul Alfred Kroner care este un geolog faimos în întreaga lume și profesor al Departamentului de Geoștiințe, Universitatea din Mainz, Germania, spunea:

“Ținând cont de mediul de proveniența al lui Muhammad, este aproape imposibil ca el să fi avut cunoștinte despre originea comună a universului, oamenii de știință descoperind aceasta doar în ultimii câțiva ani, prin metode şi tehnologii avansate şi foarte moderne. ” (din materialul video “Acesta este Adevărul”)

De asemenea, el a mai spus:

“Cineva care nu cunoștea detalii despre fizică nucleară, în urmă cu o mie patru sute ani, nu ar fi putut şti, de pildă, că pământul și cerurile au avut aceeași origine.”

Privește cu mai multă atenţie la văzduhul din jurul pământului, pe care îl numim “cer”! Observă norii! Oare ce sunt ei? Despre toate acestea în articolele noastre viitoare.

Load More Related Articles
Comments are closed.

Check Also

Fiecare om este un rob – Uite cum

Ești rob? Da! Fiecare om este un rob. Dar întrebarea este: față de cine sau de ce? Ești un…