Musulmanii nu sunt ceea ce vedem la televizor şi în ziare
În ziua de azi tot mai mult ne apare de pe ecranul televizorului şi din paginile a zeci de ziare imaginea unui musulman habotic, violent, neînduplecat, extremist… terorist… Islamul, însă, este o religie a păcii, a bunei convieţuiri, a grijii şi a iubirii faţă de aproapele tău. Mărturie pentru aceasta stau şi poveştile a mii de români convertiţi la Islam, care nu au fost cu nimic obligaţi pentru a lua această decizie şi nici asupriţi.
Allah Preaînaltul spune în Nobilul Coran:
“Nu este silire la credinţă!” [Nobilul Coran, 2:256]
Iar ultimul şi cel din urmă profet al Unicului Dumnezeu, profetul Muhammad (Pacea şi binecuvântarea lui Allah fie asupra sa!) spunea:
“Nu crede vreunul dintre voi cu adevărat, până ce nu iubeşte pentru fratele său ceea ce iubeşte pentru sine însuşi.” [Buhari, Muslim]
Adică, dacă ar fi să parafrazăm cu o înţeleaptă vorbă românească: “Ce ţie nu-ţi place, altuia nu-i face.”
Puterea exemplului
Mulţi oameni au cunoscut aceste adevăruri prin propria lor experienţă de viaţă cu adepţii Islamului. Astăzi sunt chiar ei musulmani romani convertiţi la islam, care duc mai departe aceste învăţături de inspiraţie divină şi au devenit ei înşişi mai buni, după acceptarea Islamului. Să vedem în continuare, pe scurt, povestea convertirii a doi dintre aceştia.
Trei ani de zile Abdul îmi dădea regulat câte 10 kg de bomboane pentru copiii de la şcoală
Întrebat ce l-a făcut să accepte Islamul, Victor B. unul dintre musulmanii români convertiţi spune:
“Păi, povestea e veche… Tata era paznic la un depozit de materiale de construcţii şi lângă cabina lui era o fabrică a unui arab sirian pe nume Abdul care făcea bomboane. Patronul tatălui meu întârziase mult cu salariile, iar atunci când l-a văzut pe tata supărat că nu are cu ce îşi întreţine familia, Abdul i-a dat toţi banii de care tatăl meu avea nevoie, până ce eu am terminat şcoala. Toată povestea a durat timp de trei ani. Regulat, Abdul îmi dădea câte 10 kg de bomboane ca să le dau copiilor de la şcoală ca să nu se mai ia de mine. Oridecâteori ne descurcam greu cu banii ne trimitea mâncare gătită de familia sa, ceea ce ne bucura foarte tare. Când am mai crescut, am devenit curios şi am început să studiez despre Islam. Atunci, înţelegând şi văzând cum sunt de fapt musulmanii şi ce înseamnă Islamul, am luat decizia să mă convertesc, făcând astfel parte dintr-o mare şi frumoasă familie, de la care în fiecare zi învăţ să fiu un om mai bun şi mai demn decât eram cu o zi în urmă. Şi aceasta mă face să mă simt împlinit.”
Islamul ne învaţă să fim buni cu părinţii noştri şi cu ceilalţi oameni
“Povestea mea este una mai delicată.”, spune Mihai A. “De mic am avut nevoi şi vise neîmplinite din cauza unei situaţii mai deosebite pe care o avea familia mea. Aceasta nu înseamnă însă ca îmi judec părinţii. Ei întotdeauna mi-au oferit ceea ce era mai bun. De multe ori s-au lăsat pe ei înşişi şi mi-au oferit mie. Pentru aceasta îi iubesc şi îi respect, dar şi pentru faptul că Islamul ne învaţă să fim buni cu părinţii noştri şi cu toţi oamenii, în general. În Coran, ultima Scriptura a lui Dumnezeu se spune:
„Sã nu-L adoraţi decât pe Allah şi cu părinţii voştri sã vã purtaţi bine, ca şi cu rudele, cu orfanii şi cu sãrmanii! Şi sã spuneţi oamenilor vorbe bune.” [Nobilul Coran, 2:83]
M-a atras foarte tare felul în care musulmanilor le pasa unii de alţii
Am fost nevoit să renunţ la şcoala din cauza lipsei financiare, aşa că a trebuit să plec în străinătate pentru un trai mai bun. Acolo am întâlnit oameni diferiţi. Pentru început nu le-am dat nicio importanţă, neştiind ce ascunde fiecare dintre ei. Cu timpul, vorbind cu câţiva dintre ei cu care avem o prietenie normală, a început să îmi placă religia lor, foarte diferită de a noastră, şi am aflat că ei erau, de fapt, musulmani. M-a atras foarte tare felul în care musulmanilor le pasa unii de alţii şi cum se ajutau între ei, cu credinţa în Allah şi doar de dragul Lui, Unicul Dumnezeu. Într-un final, cunoscând din ce în ce mai multe despre aceasta religie, am ajuns să trec la Islam. Am devenit eu însumi musulman şi pentru aceasta mă bucur foarte tare.”
Aceastea sunt poveştile convertirii a numai doi dintre zecile de mii de musulmani români convertiţi la islam datorită exemplului şi bunei comportări a celor ce urmează învăţăturile Islamului.
Islamul este religia dată oamenilor de Unicul Dumnezeu, iar aceasta nu poate îndemna decât la ceea ce este mai bun, mai firesc şi mai potrivit naturii umane.