Home Principale Jihad Există vreo legătură între Islam și terorism?

Există vreo legătură între Islam și terorism?

Islam și terorism

V-ați întrebat vreodată ce au de-a face Islamul și teroriștii?

„Teroriștii au deturnat un avion!”

„Teroriștii iau ostatici!”

„Teroriștii pun bombe.”

„Aceasta te face să te simți ca și cum cineva ți-a intrat în casă, ți-a omorât familia și polițiștii te consideră tot pe tine vinovat!”, declară musulmanii.

Nu există nici o îndoială că toată lumea este de acord cu cel puțin un lucru: Teroriștii induc groaza.

Ceea ce, însă, este încă neclar până în acest moment în mintea unora dintre români este faptul că musulmanii NU SUNT teroriști. Islamul nu îndeamnă la teroare, bombardare, răpire, deturnarea avioanelor sau uciderea oamenilor, ci, exact opusul acestor lucruri, este predicat de Islam.

Nici termenul „Jihad” (tradus adesea ca și „Război Sfânt”) nu are nicio legătură cu ceea ce s-a scris în ziare sau s-a arătat în mass-media în trecut.

Unul dintre sensurile principale care derivă din rădăcina cuvântului „Islam” este  „salam”, care înseamnă „PACE”.

Cum ar putea oare ca cineva din branșa jurnaliștilor profesioniști să fie atât de naiv încât să nu facă diferența între cei care comit acte oribile, deși aparțin unei anumite religii, și religia în sine? Nu e posibil ca ei sa nu poată face, totuși, această diferență.

Timothy Mc Viegh a aruncat în aer Clădirea Federală din orașul Oklahoma cu câțiva ani în urmă și era romano-catolic. A acuzat cineva biserica pentru ceea ce a făcut el?!

Catolicii și protestanții irlandezi se ucid între ei de-a lungul anilor din cauza problemelor religioase și, cu toate acestea, mass-media ignoră acest lucru!

Pace

„Salam” (pace) este cuvântul cel mai des rostit de către musulmani.

„Ori de câte ori se întâlnesc, ei se salută, urându-și reciproc pace: „Pacea fie cu tine!” Însă pacea nu poate predomina decât prin dreptate. Întrucât conceptul de justiție poate să difere de la o persoană la alta, sau de la o societate la alta, musulmanii cred că adevărata justiție este cea specificată de Dumnezeu (Allah).

Load More Related Articles
Comments are closed.

Check Also

Fiecare om este un rob – Uite cum

Ești rob? Da! Fiecare om este un rob. Dar întrebarea este: față de cine sau de ce? Ești un…