Home Blog Stiri Oamenii de stiință susțin: “Copiii se nasc cu credința în Dumnezeu!”

Oamenii de stiință susțin: “Copiii se nasc cu credința în Dumnezeu!”

fitra

Vă invităm să citiți acest articol fascinant al unui om de știință nemusulman, Dr. Barrett, referitor la credința în Dumnezeu, și apoi să vă gandiți la ceea ce ne învață Islamul cu privire la acest subiect.

Oamenii de stiință susțin: “Copiii se nasc cu credința în Dumnezeu!”

Copiii sunt „născuți cu credință în Dumnezeu”, nu doar dobândesc aceste credințe religioase prin îndoctrinare, potrivit unui academician.

Dr. Barrett spune: „Dacă am lăsa cațiva copiii singuri pe o insulă, fără influențe din exterior și ar fi nevoiți să se autoeduce, ei ar crede în Dumnezeu.”

Dr. Justin Barrett, cercetător principal la Universitatea Oxford, Centrul pentru Antropologie și Intelect, susține că tinerii au predispoziția înnascută de a crede într-o forță superioară, deoarece ei presupun că totul a fost creat cu un scop precis în această lume.

El spune că cei mici au credință, chiar dacă nu au fost învățați de catre familie sau de catre profesori la școală, și susține că și cei care s-ar autoeduca pe o insulă pustie, ar ajunge să creadă în Dumnezeu.

“Numeroase dovezi științifice din ultimii 10 ani au arătat că mintea copiilor se dezvoltă, în mod natural mai mult decât ne-am fi putut gândi vreodată, inclusiv predispoziția de a vedea lumea în starea ei naturală, cu scopul pentru care a fost concepută inițial, și chiar existența unei forțe superioare prezente în spatele acestui scop.”, a declarat el pentru emisiunea „Today” la Radio BBC 4.

„Dacă am lăsa câțiva copiii singuri pe o insulă, fără influențe exterioare și ar fi nevoiți să se autoeduce, aceștia ar crede în Dumnezeu.”

Într-o conferință susținută la Institutul Faraday în cadrul Universității Cambridge, Dr. Barrett menționa câteva experimente psihologice efectuate asupra copiilor, prin care, spune el, se arată că aceștia cred în mod natural că totul a fost conceput, creat, cu un anumit scop.

Într-un alt studiu, copiii cu vârste între șase și șapte ani, atunci când au fost întrebați de ce a existat prima pasăre, au răspuns: „pentru a scoate sunete frumoase” și „pentru a face lumea să pară mai frumoasă”.

Un alt experiment cu copiii în vârstă de numai 12 luni indică surprinderea acestora dupa vizionarea unui film în care o minge care se rostogolește creează în mod aparent o construcție ordonată dintr-o gramadă răsfirată și dezordonată de cuburi.

Dr. Barrett a declarat că există dovezi conform cărora, înaintea vârstei de patru ani, copiii înțeleg că, deși unele lucruri sunt făcute de către oameni, lumea naturală este diferită. Aceasta înseamnă că, copiii sunt mai degrabă predispuși să creadă în creație, decât în evoluție, în ciuda a ceea ce le-au fost spuse de către părinți sau profesori.

Dr. Barrett a mai afirmat că antropologii au descoperit că în unele culturi copiii cred în Dumnezeu chiar dacă nu au acces la învățături religioase:

„În ciclul normal și natural de dezvoltare, copiii tind să creadă în procesul de creație divină și design inteligent. În contrast, acceptarea ideii evoluționiste este nefirească pentru mintea omului și relativ greu de acceptat și crezut.”

Ce spune Islamul despre acest subiect?

Profetul Muhammad (Pacea și binecuvântarea lui Allah fie asupra sa!) a spus:

„Fiecare copil se naște în Fitrah Islamului (i.e. înclinarea naturală de a se supune cu pace Voii Unicului Dumnezeu), însă părinții sunt cei care (schimbă această aptitudine sanatoasă înnăscută și) îl educă astfel încat să devină evreu, creștin sau idolatru”.

Load More Related Articles
Comments are closed.

Check Also

Fiecare om este un rob – Uite cum

Ești rob? Da! Fiecare om este un rob. Dar întrebarea este: față de cine sau de ce? Ești un…