Home Intrebari De ce Islamul interzice consumul de alcool ?

De ce Islamul interzice consumul de alcool ?

Islamul interzice consumul de alcool

Alcoolul a fost flagelul societății de când lumea. Continuă să își spună cuvântul în numărul de pierderi de vieți omenești și să provoace multe nenorociri oamenilor din întreaga lume. Alcoolul este cauza principală a multor probleme cu care se confruntă societatea. Statisticile privind creșterea criminalității, cazurile de creștere a bolilor mintale și milioane de case destrămate sunt mărturia mută a puterii distructive a alcoolului.

Interzicerea alcoolului în Coran

Interzicerea alcoolului în Islam provine din versetul următor al Coranului cel Nobil:

„O, voi cei care credeți! Vinul, jocul de noroc, pietrele ridicate [idolii] și săgețile [pentru prezicere] sunt numai murdării din lucrătura lui Șeitan. Deci feriți-vă de ele ca să izbândiți!’’ [Nobilul Coran 5:90]

Interzicerea alcoolului în Biblie

Biblia interzice consumul de alcool în următoarele versete:

„Vinul este batjocoritor, băuturile tari sunt gălăgioase; oricine se îmbată cu ele nu este înţelept.” (Proverbe 20:1)

„Nu vă îmbătaţi de vin, aceasta este destrăbălare. Dimpotrivă, fiţi plini de Duh.” (Efeseni 5:18)

Poate alcoolul să fie benefic?

Unele cercetări indică faptul că un consum limitat de alcool poate avea beneficii asupra sănătății. Aceasta este în concordanță cu versetul din Coranul cel Glorios:

’’Ei te întreabă despre vin [khamr] și despre maysir (joc de noroc). Spune: “În amândouă este mare păcat și sunt și unele foloase pentru oameni, dar în amândouă păcatul este mai mare decât folosul!” ’’ [Nobilul Coran 2:219]

Alcoolul inhiba centrul inhibitor

Un afiș din cadrul Campaniei de informare asupra consumului de alcool la Ball State University, Indiana:

Ființele umane au un centru inhibitor în creierul lor. Acest centru inhibitor, împiedică individul să facă lucruri pe care le consideră greșite. De exemplu, nimeni nu folosește în mod normal un limbaj abuziv în timp ce se adresează părinților sau bătrânilor. Centrul inhibitor împiedică omul sa își facă nevoile în public.

Atunci când o persoană consumă alcool, centrul inhibitor în sine este inhibat. Acesta este tocmai motivul pentru care o persoană în stare de ebrietate arată de cele mai multe ori un comportament necaracteristic. De exemplu o persoană în stare de ebrietate poate folosi un limbaj abuziv cu oamenii pe care îi respectă și/sau să le facă avansuri sexuale, iar apoi își regretă acțiunile, după ce s-a trezit din beție.

Dar despre băutul cu ’’moderație’’?

Unii consideră că este posibil să bea cu moderație și să își exerseze autocontrolul pentru a se abține de la a se îmbăta. Investigațiile dezvăluie că majoritatea alcoolicilor au început sa bea fiind „consumatori ocazionali de alcool”. Să presupunem că un „consumator ocazional de alcool” își pierde autocontrolul doar o singură dată. În stare de ebrietate el ar putea comite o crimă teribilă, cu consecințe ce i-ar putea schimba viața. Zecile de decese și răniți cauzate de accidente în care au fost implicați șoferi în stare de ebrietate produc durere imensă pentru mii de familii în fiecare an.

Conform Biroului Național de Justiție pentru Victimizarea Crimei (S.U.A. Departamentul de Justiție), în anul 1996, zilnic, aveau loc 2713 violuri. Statisticile ne arată că majoritatea violatorilor erau sub influența intoxicanților la momentul săvârșirii crimei. Chiar dacă fapta este regretată mai târziu, un om normal va fi forțat să poarte povara vinovăției de-a lungul vieții lor. Atât victima, cât și făptuitorul sunt marcați pe viață.

Boli asociate cu alcoolismul

Există mai multe motive științifice pentru interzicerea consumului de substanțe amețitoare, precum alcoolul. Numărul maxim de decese din lume legat de o cauză anume se datorează consumului de alcool. Milioane de oameni mor în fiecare an numai din cauza consumului de alcool. Mai jos este o listă cu câteva dintre bolile provocate de alcool:

1. Ciroza ficatului (cea mai cunoscută boală datorată alcoolului).

2. Cancerul esofagului, capului și gâtului, al ficatului (hepatom) și intestinelor.

3. Ateroscleroza coronariană, angina și atacurile de cord sunt legate de consumul mare de alcool. În mod similar, accidentele vasculare cerebrale și diferite tipuri de paralizii sunt legate de consumul mare de alcool.

4. Beriberi (deficitul de tiamina – vitamina B1) și alte deficiențe sunt comune printre alcoolici. Chiar și Pellagra (deficitul de niacină – vitamina B3) apare la alcoolici.

5. Delerium Tremens (tremurături, bătăi rapide ale inimii, transpirație excesivă) este o complicație serioasă ce poate apărea în timpul infecției recurente la alcoolici sau post operator. De asemenea apare în timpul abținerii, ca semn al efectului de retragere. Este destul de grav și poate provoca moartea chiar dacă este tratat în centre bine echipate.

6. Infecția recurentă este foarte frecventă în rândul alcoolicilor cronici. Rezistența la boli și sistemul imunologic de apărare sunt compromise de aportul de alcool.

7. Infecțiile toracice sunt notorii la alcoolici. Pneumonia, abcesul pulmonar, emfizemul și tuberculoza sunt comune la alcoolici.

8. În timpul intoxicației acute cu alcool, de obicei bețivul vomită, reflexele de protecție precum tusea. Voma trece astfel cu ușurință la plămâni provocând astfel pneumonie sau abces pulmonar. Ocazional poate provoca sufocarea și moartea.

9. Efectele negative ale consumului de alcool asupra femeilor trebuie menționate în mod special. Femeile sunt mai vulnerabile la ciroza provocată de alcool decât bărbații. În timpul sarcinii, consumul de alcool are un efect negativ dăunător asupra fătului. Sindromul alcoolic fetal este recunoscut din ce în ce mai mult în profesia medicală.

10. Bolile de piele sunt de asemenea legate de aportul de alcool.

11. Eczema, alopecia, distrugerea unghiilor, paronchia (infecția în jurul unghiilor) și stomatita angulară (inflamația unghiului gurii) sunt boli comune printre alcoolici.

Este alcoolismul o boală?

Dacă alcoolul este o boală, este singura boală ce:

– Se vinde în sticlă.
– I se face reclamă în ziare, reviste. radio și televiziune,
– Dispune de licențe pentru distribuire.
– Produce venituri pentru guvern.
– Aduce morți violente pe autostrăzi.
– Distruge viața de familie și crește criminalitatea.
– Nu are germeni sau cauză virală.

ALCOOLISMUL NU ESTE O BOALĂ – ESTE M NA SATANEI

Islamul este numit „Deen-ul-Fitrah” sau religia naturala a omului. Toate poruncile sale au drept scop păstrarea stării naturale a omului. Alcoolul este o abatere de la această stare naturală, atât pentru individ, cât și pentru societate. Prin urmare, alcoolul este interzis în Islam.

Load More Related Articles
Comments are closed.

Check Also

Fiecare om este un rob – Uite cum

Ești rob? Da! Fiecare om este un rob. Dar întrebarea este: față de cine sau de ce? Ești un…