Home Principale Islam Plăcerile Paradisului (Jannah)

Plăcerile Paradisului (Jannah)

7
Plăcerile-Paradisului-Jannah

„Jannah” – Paradisul sau Gradina in Islam – este descrisă în Nobilul Coran ca fiind fericirea si pacea eterna a Vieții de Apoi, unde cei credincioși și drepți vor fi recompensați.

Coranul ne spune că aceia care sunt drepți vor fi liniștiți în prezența lui Allah în „grădini pe sub care curg pâraie”. Cuvântul „Jannah” din limba arabă provine dintr-un cuvânt ce înseamnă „a acoperi sau a ascunde ceva”. Așadar, Paradisul este un loc pe care nu-l putem vedea.

„Jannah” este destinația finală în Viața de Apoi a musulmanilor.

Jannah așa cum este descrisă în Nobilul Coran

Coranul descrie „Jannah” ca:

„Aceasta este o pomenire, iar cei cu frică vor avea parte de frumos loc la întoarcere: ~ Grădinile Edenului cu porțile deschise pentru ei,” [Nobilul Coran 38:49-50]

Oamenii care vor intra în „Jannah”:

„Ei vor zice: “Laudă lui Allah care a îndepărtat de la noi mâhnirea! Domnul nostru este Iertător [și] Mulțumitor [Ghafur, Șakur]. ~ El este Cel care ne lasă pe noi să sălășluim în casa statorniciei, prin mare mila Lui, și nu ne va ajunge în ea oboseala și nici nu ne va ajunge în ea neputința.” [Nobilul Coran 35:34-35]

Coranul spune că în „Jannah”:

„… sunt râuri cu apă care nu este stricată și râuri cu lapte al cărui gust nu se strică și râuri de vin spre plăcerea celor ce beau și râuri de miere limpede. Și vor avea în el din toate rodurile precum și iertare de la Domnul lor. …….” [Nobilul Coran 47:15]

Plăcerile Jannah

În „Jannah” nu există posibilitatea de a ne răni; nu există oboseală și niciodată nu li se va cere musulmanilor să plece.

Musulmanii din Paradis, conform Coranului, poartă aur, perle, diamante și articole de îmbrăcăminte din cea mai fină mătase și se sprijină pe tronuri ridicate. În Jannah nu există durere, întristare sau moarte – există numai bucurie, fericire și plăcere.

Aceasta este grădina Paradisului – unde copacii sunt fără spini, în care florile și fructele sunt așezate unele peste celelalte, unde apa curată și rece curge fără oprire și companionii au ochi mari, frumoși și strălucitori – pe care Allah o promite celor neprihăniți.

Nu există certuri sau beție, însă există patru râuri în Jannah numite: Saihan, Jaihan, Furat și Nil. Există munți imenși din mosc și văi din perle și rubine.

Cele mai bune modalități de a intra în Paradis

Pentru a putea intra pe una dintre cele opt porți ale Paradisului, în Islam musulmanilor li se cere să facă fapte bune, să fie drepți, să caute cunoașterea și învățătura, să aibă frică de cel Milostiv, să meargă la moscheie în fiecare dimineață și după-amiază, să nu fie aroganți, să-și achite datoriile, să repete chemarea la rugăciune sincer și din inimă, să construiască o moschee, să se căiască și să crească copii dreptcredincioși.

Oricine va rosti drept ultimele sale cuvinte „La illaha ila Allah” (Nu există nici o divinitatea în afara lui Allah) se spune că va intra în Paradis, însă omul poate intra cu adevărat în Paradis numai obținând salvarea prin Judecata lui Allah.

Load More Related Articles
Comments are closed.

Check Also

Fiecare om este un rob – Uite cum

Ești rob? Da! Fiecare om este un rob. Dar întrebarea este: față de cine sau de ce? Ești un…