Home Blog Convertiti romani la islam Căutarea cunoaşterii m-a dus la descoperirea islamului

Căutarea cunoaşterii m-a dus la descoperirea islamului

am gasit islamul

“CĂUTAREA CUNOȘTINȚELOR ESTE OBLIGATORIE PENTRU FIECARE MUSULMAN.” [Profetul Muhammad]

Mă numesc Fulvia şi locuiesc în prezent în Cluj-Napoca. Am avut şansa de a studia islamul cu un an în urmă şi, cu voia şi binecuvântarea lui Allah, prin descoperirea islamului, să devin musulmană cu şapte luni în urmă, mai exact pe 18 Ianuarie, data la care urma ca viața mea să se schimbe complet.

Întrebarea şi uimirea multora se vor opri la

“Cum ai descoperit islamul?“ “Ce anume te-a convins să mergi pe această cale?”

Călătoria mea în căutarea islamului începe cu mult în urma. Încă din adolescență îmi puneam întrebările esențiale ale vieții

“Cine sunt?” “Încontro mă îndrept?” “Şi ce se va întâmpla după moartea mea?”

Drumul meu catre catre Islam a trecut prin ortodoxism

Am început o căutare mai amănunțită în ortodoxism,urmând cursurile teologice la seminarul Teologic din Braşov, unde timp de patru ani de zile urmat studiul Bibliei în totalitate, cât şi al scrierilor primare care o succeed.

Am trecut prin momente de fericire, cumpana si până la urmă la concluzia că n-am găsit răspunsurile la întrebările mele.

Apoi spre hinduism

Perioada din timpul liceului mi-am petrecut-o studiind în timpul liber filosofia (filosoful meu favorit la acea vreme fiind Arthur Schopenhaeur) şi participând ca şi activist în diferite asociații. Aici l-am descoperit pe Mircea Eliade care mi-a deschis o portiță spre Hinduism. Timp de aproximativ doi ani am urmat hinduismul. Filosofia de baza a acestei imense şi complexe religii credeam ca-mi poate da răspunsurile pe care le doream. Timp de câteva luni am trăit într-un templu hindus din Budapesta unde am studiat scrieriile vedica alături de maeştrii spirituali (guru) celebrii cât şi de profesori vedici (în Ukraina). Deja după o perioadă scurtă de timp cunoaşteam şi predicam în cele trei centre din cele trei ţări filosofia Bhagava Git-ei, Shrimad Bhagavagam-ului, cât şi a altor scrieri vedice esenţiale, dar golul meu interior era tot gol, plin de filosofii si slujiri ale idolilor, dar fără o implinire spirituală adevărată, fără cunoaşterea Adevăratului Dumnezeu.

Ajungând într-un final la islam

A urmat o perioadă grea, în care nu mă mai regaseam sufleteşte. Dar, după cum spune şi Profetul Muhammad (Pacea si binecuvântarea lui Allah să fie asupra Sa):

“Celui care merge pe un drum în căutarea ştiinței, Allah îi deschide lui un drum către Rai”

Întâlnirea cu realitatea, cu islamul, a avut loc într-un timp foarte scurt. Propaganda antiislamistă pe care toți o promovează m-a pus în situația să găsesc un răspuns la ceea ce oamenii nu pot accepta, şi eu o numesc adesea ignoranță dobândintă din prea multă comoditate. Am ales să citesc Coranul, la început, partea istorică mi s-a părut dificil de înțeles, aşa că am decis să recitesc cartea Sfântă. Astfel aveam să înţeleg ce este Islamul şi cine este ultimul profet trimis de Dumnezeu. Dupa mai multe recitiri de acest fel, în final, pot spune că am ajuns la acele răspunsuri mult aşteptate, cât şi la un model de viaţă total practic pentru noi, şi, totodata, găsindu-mi şi modelul în viaţă prin Profetul Muhammad ﷺ.

Despre acesta pot spune multe minunăţii, de-aş putea scrie pagini intregi. Conştiinţa mea materialistă încă nu accepta, aşa că multe luni de atunci încolo am studiat cărţile islamice pe care acum le iubesc şi mereu pot descoperi lucruri noi în ele.După câteva luni am rostit si mărturisirea de credinţă a islamului [shahada], act care m-a facut o persoană fericită şi binecuvântată din acel moment. Alhamdulillah, lauda lui Allah, Unicul Dumnezeu.

În prezent, studiez zilnic Coranul, ultima carte sfântă, revelată profetului Muhammad ﷺ şi încerc zilnic să înteleg mai bine ce este Islamul , să îl practic şi să-mi dedic viaţa binelui altora. Islamul ne învaţă că adevarata avere a unui om este binele pe care îl face în această lume.

În final îi pot sfătui pe oameni să nu renunţe niciodată la căutarea adevarului şi la a-şi urma inima. De asemenea, le doresc ca Allah să-i călăuzească şi să-i lumineze pe toţi. Amin.

Fulvia, Cluj-Napoca

Load More Related Articles
Comments are closed.

Check Also

Fiecare om este un rob – Uite cum

Ești rob? Da! Fiecare om este un rob. Dar întrebarea este: față de cine sau de ce? Ești un…