Home Principale Stiinta Ce spune Islamul despre “creaţie” şi “evoluţie”?

Ce spune Islamul despre “creaţie” şi “evoluţie”?

teoria evolutionista

Evoluţie, creaţie sau amândouă?

Coranul ne învaţă despre amândouă! Coranul ne spune că “Allah este Al Khaliq (Creatorul)” şi ne mai spune şi că “Allah este Al Bari (Făuritorul, Cel care face ca lucrurile să evolueze)”.

Musulmanii nu separă religia de ştiinţă. Din Coranul care a fost revelat în urmă cu mai bine de 1400 de ani, este cunoscut faptul că amândoua, atât Creaţia, cât şi Evoluţia există. Şi în ambele cazuri, doar Allah «este Cel cu putere peste toate». De fapt, oamenii de ştiinţă musulmani sunt cei care, în urmă cu 1000 de ani, au creat cadrul propice pentru avansarea educaţiei, tehnologiei şi disciplinelor ştiinţei cunoscute nouă în ziua de astăzi.

În Coran, Allah explică cum El a creat absolut tot ceea ce există în Univers şi cum El a scos la iveală toate formele de viaţă având la origine apă. El a făcut omul din pământ (şi nu din maimuţă), iar în Islam nu exista nevoia de fabricare a « legăturii» dintre om şi lumea animală.

Biblia creştină spune că Adam şi Eva au fost creaţi aici, pe Pământ, în urmă cu mai puţin de 10.000 de ani. Coranul spune că ei au fost creaţi în Paradis şi nu pe Pământ. Atunci când, însă, ei I-au arătat nesupunere lui Allah, El i-a alungat din Paradis pe Pământ.

Musulmanii cred că sufletul este trimis în trup la 40 de zile după conceperea embrionului în pântecul mamei. Coranul spune că Îngerii iau înapoi sufletul omului în două situaţii: atunci când acesta moare, dar şi ori de câte ori omul doarme. Când oamenii se trezesc, îngerii le reînapoiază sufletele.

“Allah ia la Sine sufletele, la moartea lor, şi pe cele care nu mor le ia în timpul somnului lor. El le ţine la Sine pe acelea asupra cărora a hotărât moartea, iar pe celelalte le trimite în trupuri până la un timp hotărât. În acestea sunt semne pentru cei care chibzuiesc.” [Nobilul Coran, 39:42]

“Allah a creat vietăţile din apă şi unele dintre ele merg pe burtă, altele merg pe două picioare şi altele merg pe patru. Allah creează ceea ce voieşte El şi este cu putere peste toate” [Nobilul Coran, 24:45]

Coranul precede cu aproape 14 secole ştiinţa modernă, explicând în cuvinte simple şi directe «crearea» animalelor şi la ce servesc acestea, şi ne asigura că doar El are putere asupra tuturor lucrurilor. Această afirmaţie include faptul că Allah poate, dacă doreşte, să remodeleze sau să modifice creaţia Sa, după voia Lui.

Există dovezi clare şi numeroase de modificări şi alterări în cadrul speciei.Cu toate acestea, nu există nicio dovadă concretă care să susţină succesul în a transforma o specie în alta, precum transformarea reptilelor în păsări sau a aligatorilor în vaci. Afirmaţiile din Coran sunt foarte clare atunci când se face referire la crearea de către Allah a unor forme de viaţă, urmată de distrugerea lor, sau înlocuirea cu altele. Din nou, aceast fapt nu implică evoluţia în sensul în care o anume formă de viaţă se transformă în alta.

Allah ne spune că El este Al-Bari (Făcătorul, Înfăptuitorul sau Cel care determină evoluţia) dar aceasta nu presupune faptul că El ar trebui să facă toate formele de viaţă dintr-una singură. Citind Coranul, se poate vedea că El a făcut lucruri diferite ca număr şi mărime, după voia Sa. Modificările în cadrul unei specii pot surveni şi de la un sezon la altul, chiar în mai puţin de un an, cu mult mai puţin de milioane de ani, aşa cum presupunea teoria lui Darwin.

Referitor la Darwin, acesta nu a fost decât un naturalist amator care a observat păsările din insulele Galapagos pentru prima dată pe la mijlocul anilor 1850.

teoria lui DarwinEl a observat că, pe fiecare insulă, păsările aveau o altă formă a ciocului, în funcţie de hrana de pe acea insulă. Din acest motiv, el a presupus că schimbările au survenit de-a lungul a milioane de ani şi că numai specia cea mai bine adaptată a supravieţuit transformărilor de climă şi vegetaţie. Acesta este total neadevărat, afirmaţia fiind de altfel tratată cu mult umor într-un program TV educaţional din octombrie 1998.

Potrivit descoperirilor oamenilor de ştiinţă din acel an, având în vedere efectele fenomenului “El Nino”, climatul chiar din acele insule s-a schimbat drastic în decurs de numai câteva luni şi, spre surpriza lor, puii ieşiţi din ouăle depuse pe acele insule aveau ciocurile deja modificate pentru a se acomoda la noul mediu înconjurător.

Comentatorul a arătat chiar că acest fapt desfiinţează complet teoria lui Darwin şi a râs.

De altfel, nu există niciun studiu al ADN-lui care să arate legătura dintre om şi maimuţă, aşa cum a fost ea presupusă de către oamenii de ştiinţă şi de către finanţatorii acestor studii. De fapt, chiar porcul din curţile oamenilor se aseamană mai mult structurii omului decât decât maimuţa sau gorila. Ţinând cont de acest lucru, medicii folosesc pielea de porc pentru a înlocui pielea persoanelor care au suferit arsuri, iar faimosului actor John Wayne i-a fost implantată valva unei inimi de porc în urma unei operaţii din 1977, care i-a salvat viaţa. Operaţia a fost un succes, până când fumatul i-a provocat moartea, prin cancer.

Abordarea raţională a acestui subiect este simplă. Aşa cum Dumnezeu poate crea Universul şi poate da viaţă, tot aşa poate crea şi diferite forme de viaţă, după voinţa Sa. La urma urmei, nu este nicio greutate în aceasta pentru El. El este Creatorul şi Făuritorul. Şi cel mai important lucru este acela că El poate schimbă totul după Voinţa Sa, chiar astăzi.

Load More Related Articles
Comments are closed.

Check Also

Fiecare om este un rob – Uite cum

Ești rob? Da! Fiecare om este un rob. Dar întrebarea este: față de cine sau de ce? Ești un…