Home Principale Stiinta Coranul despre munţi cu 1400 de ani în urmă

Coranul despre munţi cu 1400 de ani în urmă

Coranul despre munţi

În Nobilul Coran există numeroase referinţe de ordin ştiinţific şi în cele ce urmează vom vedea ce spunea Coranul despre munţi cu mai bine de 1400 de ani în urmă.

Cartea intitulată „Planeta pământ” este considerată a fi un material de referință în multe universități din lume. Unul dintre autori – Frank Press, în prezent președinte al Academiei de Ştiinţe din Statele Unite ale Americii, a fost unul dintre consilierii pe probleme știinţifice ai fostului președinte Jimmy Carter. În cartea sa, el spune că munţii au rădăcini adânc înfipte în pământ [p. 435]. După cum se poate observa la pag. 220, munţii au forma unui cârlig, formă ce se datorează rădăcinilor adânc înfipte în sol [p. 158].

Iată cum sunt descriși munţii și în Coran, unde Dumnezeu ne spune:

„Oare nu am făcut Noi Pământul un pat ~ Şi munţii ca ţăruşi?” [Nobilul Coran, 78:6-7]

Ştiinţa modernă a pământului a demonstrat că munţii au rădăcini adânc înfipte în pământ, care pot depăși chiar de câteva ori înălţimea de la suprafaţa solului. Prin urmare, termenul cel mai potrivit pentru descrierea munţilor nu este altul decât cel de „ţăruș”.

Teoria munţilor-ţăruș a apărut abia în a doua jumătate a secolului al XIX-lea. [„Conceptul geologic asupra munţilor”, p. 5].

Coranul despre muntiMunţii au un rol deosebit şi în stabilizarea scoarței terestre [„Conceptul geologic asupra munților”, p. 44-45], oprind vibraţiile acesteia.

Dumnezeu spune în Coran:

„El a așezat pe pământ munți statornici, ca să nu se clatine cu voi.” [Nobilul Coran, 16:15]

Este exact ceea ce susține și teoria modernă a plăcilor tectonice, care arată că munții dau stabilitate solului. Aceste cunoștințe despre rolul munților ca stabilizatori ai pământului, au început să fie înțelese abia spre sfârșitul anilor ‘60, odată cu apariția teoriei plăcilor tectonice. [„Conceptul geologic asupra munților”, p. 5].

Cine ar fi putut ști în timpul Profetului Muhammad ﷺ despre forma munților? Cine și-ar fi putut imagina că muntele masiv din fața lui se întinde cu mult sub pământ, având chiar și o rădăcină, potrivit oamenilor de știință? Majoritatea cărților vechi de geologie descriu doar partea de suprafață, vizibilă, a munților. Cu toate acestea, geologia modernă a confirmat adevărul versetelor din Coran.

Despre apa, oare, care acoperă Pământul ce se cunoaște? Oare sub mări se mai ascunde vreun mister?

Ce spune Coranul despre adâncul mărilor și despre valuri?

Urmăriţi articolele noastre în continuare!

  • sinapsa neuronala

    Coranul despre encefal

    Miracolul ştiinţific al Coranului este uimitor şi aceasta reiese cu o deosebită evidenţă ş…
  • Coranul despre oceanografie

    Ce spune Coranul despre mări și râuri?

    Coranul despre mări și râuri Miracolele ştiinţifice ale Coranului sunt binecunoscute, iar …
Load More Related Articles
Comments are closed.

Check Also

Fiecare om este un rob – Uite cum

Ești rob? Da! Fiecare om este un rob. Dar întrebarea este: față de cine sau de ce? Ești un…