Home Blog Stiri Ambasadorul britanic îmbrățișează Islamul și efectuează Hajj

Ambasadorul britanic îmbrățișează Islamul și efectuează Hajj

islamul in europa

MINA: Printre cei 19000 de pelerini britanici care au efectuat Hajj anul acesta s-a aflat și ambasadorul britanic în Arabia Saudită Simon Paul Collis și soția sa Huda Mujarkech.
Unii diplomați și jurnaliști știau deja că el ar fi îmbrățișat islamul, însă nu a existat nicio declarație oficială.

Confirmarea a venit de curând în forma unui mesaj pe Twitter din partea academicienei și scriitoarei saudite, Fawziah Al-Bakr (@fawziah1).

Aceasta a publicat două poze ale ambasadorului Collis și ale soției sale în care purtau ihram (i.e. îmracamintea specifică celor care realizează ritualul Pelerianjului).

Ambasadorul i-a mulțumit acesteia și i-a răspuns folosind contul său oficial de Twitter (@HMASimonCollis). Soția ambasadorului (@HudaMCollis) a distribuit și ea postarea făcută de Fawziah Al-Bakr.

convertire la islamDeși Collis a refuzat cererea mass-media de a da un interviu, el a spus: “M-am convertit la Islam după ce am trăit în societatea musulmană timp de 30 de ani, și chiar înainte de a mă căsători cu Huda.”

Collis a devenit ambasadorul britanic al Arabiei Saudite anul trecut în ianuarie, după ce Sir John Jenkins s-a retras din serviciile diplomatice. Fotografiile au circulat pe Twitter, Facebook, WhatsApp și Instagram, suprasolicitând rețelele sociale.

Printre primii care i-au felicitat pe ambasador și pe soția lui a fost Prințesa Basmah bint Saud (@PrincessBasmah). “Felicitări speciale ambasadorului și soției sale.” a scris Prințesa Basmah. “Mulțumesc Prințesă Basmah”, i-a răspuns ambasadorul.

Pelerinii britanici au fost plăcut impresionați de această știre. “Doresc să îl felicit pe ambasador cu ocazia împlinirii Hajj-ului!” a spus Rashid Mogradia, director executiv al Consiliului Britanic al celor ce efectuează Hajj (CBHUK). “El este unul dintre miile de pelerini britanici care efectuează această călătorie a credinței și așteptăm ca el să împărtăseasca cu noi din experiența sa și să ne inspire pe noi toți din aceasta.”, a adăugat Mogradia.

Într-un timp în care se face atât de multă publicitate negativă împotriva Islamului și a musulmanilor, în special în Vest, trecerea la islam a ambasadorului a fost văzută de către dreptcredincioșii musulmani ca o susținere a mesajului universal al religiei lor.

Collis vorbește fluent arabă. El s-a alăturat Biroului de Externe și Federației Britanice (FCO) în 1978 și, după ce a studiat limba araba, a fost în serviciul FCO, mai ales în lumea arabă.

Tată a cinci copiii, prima sa poziție a fost în Bahrain ca și secretar adjunct (1981-1984). El a servit apoi ca ambasador britanic în Irak (2012-2014), Siria (2007-2012) și Qatar (2005-2007). A fost consul general britanic în Dubai (2000-2004) și în Basra (2004-2005). A detinut, de asemenea, și funcția de prim secretar în New Delhi între anii 1991 și 1994.

Load More Related Articles
Comments are closed.

Check Also

Fiecare om este un rob – Uite cum

Ești rob? Da! Fiecare om este un rob. Dar întrebarea este: față de cine sau de ce? Ești un…