Home Blog Stiri Ultimii ani din viața milionarului musulman Ali Banat: O inspirație pentru oamenii din întreaga lume

Ultimii ani din viața milionarului musulman Ali Banat: O inspirație pentru oamenii din întreaga lume

Ali Banat, un milionar musulman australian care a devenit faimos considerând că a fost „înzestrat cu cancer” și, la rândul său, și-a dăruit averea celor mai puțin norocoși, a murit pe 29 mai 2018. Avea 32 de ani.

Banat, un om de afaceri milionar din Sydney, a fost diagnosticat pentru prima dată cu cancer în stadiul 4 în 2015. La primirea acestei vești cumplite, medicii săi i-au spus că se poate aștepta să mai trăiască doar câteva luni, nici măcar un an. Cu toate acestea, Dumnezeu avea alte planuri.

Banat a mai trăit încă trei ani. În acel timp și-a schimbat viața; o schimbare pe care a creditat-o ​​lui Dumnezeu pentru că l-a binecuvântat cu cancer, deschizându-i ochii către adevăratul sens al vieții. I s-a dat ocazia să trăiască ultimele zile pentru a-l mulțumi pe Dumnezeu și a fi în slujba altora, în loc să fie obsedat de viața fastuoasă și plina de egoism.

Cândva preocupat de afișarea și cheltuirea averii sale – Banat se lăuda cu mașini de lux, bijuterii scumpe și articole de îmbrăcăminte de ultima modă – a fost apoi inspirat să-și ofere toată averea în scopuri caritabile și a spus că țelul său este de a pleca din această lume fără bunuri materiale.

Cu un viitor incert în fața și inspirație de la Dumnezeu pentru a face fapte de caritate, cand încă mai avea această șansă, Banatul a dedicat ceea ce a mai rămas din viața sa în slujba altora. El a înființat proiectul „Musulmani din jurul lumii” ca un vehicul pentru acțiuni filantropice, atat ale lui și ale altora. El și-a concentrat misiunea de a dărui îndeosebi în Africa, în special Togo din Africa de Vest, călătorind pentru a se întâlni cu cei care au nevoie și a ajuta la construirea moscheilor, a unui centru medical, a satelor și a unei școli pentru sute de orfani.

Servirea și ajutorarea orfanilor aflați în nevoie este benefică pentru musulmani, în special pentru răsplata pe care o vor obține în viața de apoi. Profetul Muhammad (pacea și binecuvântările lui Allah să fie asupra sa) a spus:

„Eu și cel care are grijă de un orfan vom fi așa în Paradis”, arătând degetul mijlociu și cel arătător, apoi împreunându-le. [Sahih BukhariI]

Această zicală, sau Hadith, a profetului Muhammad ﷺ demonstrează cât de important este ca musulmanii să fie buni și să aibă grijă de orfani, arătând că, dacă fac acest lucru, vor fi aproape de el în paradis.

A face bine nu era singurul țel al lui Ali Banat. El i-a încurajat și pe alții să i se alăture în lucrările sale caritabile, astfel încât să poată beneficia și ei de faptele lor bune în această viață și în viața de după moarte.

Ali-Banat-1
Ali Banat, după ce i-au fost date doar șapte luni de viață de către medici în 2015, a lansat proiectul caritabil „Musulmani din întreaga lume” pentru a-i ajuta pe cei mai puțin norocoși din Africa.

Înainte de a muri, Banat a spus:

„În timpul vieții, încercați să aveți un obiectiv, un plan, un proiect pentru care să lucrați. chiar dacă nu o faceți personal și finanțați proiectele altuia, oricum ații face, implicații-vă!”

Încurajându-i pe alții să urmeze aceste învățături, Banat trăia exemplul profetului Muhammad ﷺ, care a spus:

„Recompensele faptelor bune care vor ajunge la un credincios după moartea sa sunt: Cunoașterea pe care a predat-o și a răspândit-o; un fiu drept pe care îl lasă în urmă; o copie a Coranului pe care o lasă ca moștenire; o moschee pe care a construit-o; o casă pe care a construit-o pentru călători; o fantana pe care a săpat-o; sau milostenia pe care a dat-o în timpul vieții sale când era în stare bună de sănătate. Aceste fapte vor ajunge la el după moartea sa.” [Ibn Majah]

Acest tip de răsplată durabilă este unică Islamului și indică marea milă a lui Dumnezeu pentru cei care I se supun. Inspirați și încurajați de moștenirea lui Banat, musulmanii din întreaga lume au profitat de acest dar milostiv de la Dumnezeu, făcând propriile contribuții la proiectul MATW al lui Banat. Mai exact, peste 1 milion de dolari australieni au fost donați cauzei, asigurându-se că sprijinitorii vor fi binecuvântați și recompensați chiar și după ce vor muri.

Ultimii ani ai lui Banat și moștenirea durabilă lăsată de el sunt fără îndoială de urmat. El servește ca un exemplu al frumoasei îndurări a lui Dumnezeu și a modului în care chiar și o viață scurtată poate fi o viață bine trăită dacă este petrecută în adorarea lui Dumnezeu și în slujba altora.

Load More Related Articles
Comments are closed.

Check Also

Fiecare om este un rob – Uite cum

Ești rob? Da! Fiecare om este un rob. Dar întrebarea este: față de cine sau de ce? Ești un…