Home Blog Stiri Familie musulmană devine sursă de inspirație națională ajutându-și vecinii în gerul crunt al iernii

Familie musulmană devine sursă de inspirație națională ajutându-și vecinii în gerul crunt al iernii

Familie musulmană devine sursă de inspirație națională ajutandu-si vecinii în gerul crunt al iernii

În loc să se se așeze comfortabil și să se acopere cu pături lângă calorifer, în timpul unei vremi extrem de reci, Sabeel Ahmed a făcut exact opusul. Acest musulman din Chicago a hotărât să înfrunte curajos vremea și să-i ajute pe vecinii săi.

Inspirația sa a fost exemplul profetului Muhammad ﷺ; care a spus:

„Nu este cu adevărat credincios cel care mănâncă pană se satură, în timp ce vecinul său suferă de foame.” [Bukhari]

Dl. Sabeel și soția sa, Asma au distribuit 40 de bilete scrise de mână vecinilor lor, cu mesajul:bilet pentru vecini

„Eu și familia mea suntem vă stăm la dispoziție, dacă aveți nevoie de ajutor pentru a cumpăra alimente, medicamente sau a îndepărta zăpada.”

Biletul a inclus, de asemenea, o invitație către casa familiei celor 5, pentru un „ceai fierbinte și samosa (o gustare savuroasă)”. Scrisoarea a extins și o ofertă necondiționată pentru ajutor. Fiica lui Sabeel, Zainab, a făcut un mesaj video cu despre oferta lor de ajuta, pe care l-a postat pe YouTube.

Trei vecini au răspuns la scrisoare. O femeie avea nevoie de alimente, care au fost cumpărate și donate de domnul Sabeel și soția sa. O altă femeie avea nevoie de deszăpezire, așa că el și fiul său au fost fericiți să o facă. Ultimul vecin a solicitat o asistență financiară, care a fost de asemenea satisfăcută.

În calitate de director executiv al organizației Gain Peace, Sabeel Ahmed este foarte familiarizat cu concepțiile greșite despre Islam și musulmani. El speră să-și educe vecinii prin acțiunile și discursurile sale despre pace, compasiune și generozitate. Islamul îi încurajează pe toți musulmanii să trăiască astfel.

„Ajutorul oferit vecinilor este o parte importantă a Islamului”, a spus domnul Sabeel.

„Există atât de multe lucruri comune pe care le avem ca oameni, ca și americanii și ca oameni ai credinței. Sperăm ca gheața să fie spartă și sperăm că vor fi făcute mai multe punți de legătură … iar vecinii vor duce mai departe aceste fapte, asemenea unui lanț de reacții”.

Efectul pe care l-a avut inițiativa lui Sabeel a fost înduioșător. Din momentul în care știrile despre generozitatea sa față de vecini au început să apară, răspunsul pe care l-a primit a fost copleșitor. Copiii lui au fost surprinși de reportajele la nivel național din mass media. Câțiva dintre vecinii săi i-au trimis e-mail, instiintandu-l că și ei intenționează să ajute în cartierul lor. Alți musulmani l-au contactat spunând că au fost inspirați de exemplul său și intenționează să facă același lucru în cartierele lor. Dl. Sabeel, familia sa și alte familii musulmane s-au adunat și au pornit a face „Pachete binecuvântate” umplute cu necesități de bază pentru a le oferi localnicilor fără adăpost.

Dl. Sabeel îi încurajează pe toți musulmanii să fie mai activi în cartierele lor, pentru a aduce o schimbare pozitivă în felul în care Islamul și musulmanii sunt priviți în societate.

„Trebuie să ne asigurăm că tot mai mulți nemusulmani sunt conștienți de acțiunile pozitive ale musulmanilor, deschizându-le astfel inimile față de Islam.”

Sabeel Ahmed îi sfătuiește pe toți nemusulmanii să nu judece Islamul prin comportamentul câtorva persoane ratacite sau prin portretul pictat de mass media. Citiți o copie a Coranului, studiați viața nobilă a profetului Muhammad ﷺ, luați legatura cu vecinii voștri musulmani sau vizitați o moschee din apropiere. Atunci veți vedea că islamul înseamnă dreptate, unitate și bunătate.”

Load More Related Articles
Comments are closed.

Check Also

Fiecare om este un rob – Uite cum

Ești rob? Da! Fiecare om este un rob. Dar întrebarea este: față de cine sau de ce? Ești un…