Home Intrebari Allah Avem dovezi ca Dumnezeu exista?

Avem dovezi ca Dumnezeu exista?

Cum pot să cred în Dumnezeu, dacă nu am dovezi? De unde să știu că El există cu adevărat? Avem noi dovezi că Dumnezeu există?


Da, noi, oamenii, avem dovezi că Dumnezeu există. Allah a trimis miracole, revelații și mesageri care au adus dovezi clare că El există și, mai ales, pentru a şti ce ar trebui să facem după înţelegerea şi conştientizarea acestui fapt.

Allah a trimis de-a lungul timpului profeți și mesageri cu multe dovezi, pentru ca oamenii să fie capabili să vadă cu proprii lor ochi și să înțeleagă cu toate simțurile lor miracolele și dovezile care susţineau că, de fapt, Allah există.

Miracolele profeților și mesagerilor lui Allah s-au succedat de-a lungul timpului. Moise (Pacea fie asupra sa) le-a arătat numeroase miracole lui Faraon și fiilor lui Israel. Ciuma, lăcustele, apa care s-a transformat în sânge, bastonul lui care a devenit un șarpe, vocea care pe care o auziseră dintr-o tufă arzând și despărțirea Mării Roșii sunt miracole clare pentru oamenii de pe vremea lui Moise.

Apoi, Allah l-a trimis pe Isus fiul Mariei (Pacea fie asupra sa), cu miracole clare pentru oamenii din vremea respectivă. El a vorbit din leagăn pe când era încă un prunc, a făcut păsări din lut cărora le-a insuflat viaţa, i-a vindecat pe cei bolnavi, a dat vedere orbilor şi a readus la viață morţii. Toate acestea au fost semne clare pentru oameni, pentru ca ei să știe că Isus (Pacea fie asupra sa) a fost un mesager al lui Allah, așa cum a fost și Moise mai înaintea sa.

Muhammad (Pacea și binecuvântarea lui Allah fie asupra sa) a fost ultimul și cel din urmă mesager al lui Allah, şi el a fost trimis întregii omeniri. Allah l-a trimis cu mai multe miracole, printre ele aflându-se și Coranul. Predicțiile și profețiile lui Muhammad ﷺ s-au dovedit a fi adevărate până în acest secol, iar Coranul a venit să dovedească, chiar şi oamenilor de știință, că Allah exista.

Coranul este cea mai bună dovadă a existenței lui Allah, iar în zilele noastre peste un miliard și jumătate de oameni memorează și recită din exact același text, în aceeași limbă arabă, în care a fost revelat acum mai bine de 1400 de ani. Mai mult de 10 milioane de musulmani au memorat Coranul în întregime, de la începutul şi până la sfârșitul său, și pot să-l recite pe de rost.

“Din burtile lor (albinele) iese o bãuturã cu felurite culori, în care este leac pentru oameni. În aceasta este cu adevãrat un semn pentru un neam [de oameni] care chibzuiesc!” [Nobilul Coran, 16:69]

Dovezi ale existenței lui Dumnezeu în viața noastră de zi cu zi

Nimeni oamenii nu îl putem vedea sau auzi pe Allah, şi nici măcar profetul Muhammad ﷺ nu a putut face aceasta, însă noi nu ne putem folosi simțurile pentru a îl pricepe pe Allah. Astfel, în Islam suntem încurajați să ne folosim simțurile și intuiția pentru a conştientiza faptul că întregul Univers, cu tot ceea ce există în el, nu s-ar fi putut crea de unul singur. Mai mult ca sigur, trebuie să existe cineva care să îl fi proiectat și să îl pună în mișcare. Acest fapt este superior abilităților noastre de percepţie, însă este ceva ce avem capacitatea sa înțelegem şi să pricepem.

Din învățăturile profetului Muhammad ﷺ ştim că dovezile ce ne arată existența lui Allah (Unicul Dumnezeu) sunt evidente pentru noi, mai ales în ceea ce ne înconjoară, zi de zi. Orice om care are capacitatea de a înțelege poate realiza foarte ușor existența lui Dumnezeu, cu condiția să nu fie atât de încăpățânat încât să ignore dovezile clare, aflate chiar în fața noastră.

Nu trebuie să vedem un artist pentru a recunoaște existenţa unei picturi, așa-i? Prin urmare, dacă vedem unele picturi fără a vedea artiștii care le pictează, în același fel putem crede și că Allah a creat totul, fără a fi absolut necesar să Îl vedem, să Îl atingem sau să Îl auzim.

Load More Related Articles
Comments are closed.

Check Also

Fiecare om este un rob – Uite cum

Ești rob? Da! Fiecare om este un rob. Dar întrebarea este: față de cine sau de ce? Ești un…