Home Principale Islam Cum sa devii musulman ?

Cum sa devii musulman ?

6
cum sa devin musulman

A deveni musulman este un proces foarte simplu. Pur si simplu spui:

“Mărturisesc că nu există nicio divinitate demnă de adorare în afară de Dumnezeu, Unicul, și mărturisesc că Muhammad este Mesagerul lui Dumnezeu.”

Spunând aceste cuvinte simple, cu deplină convingere, intri în religia islamică. Această mărturisire este cunoscută sub denumirea de Mărturisirea de credință.

Cuvântul arab “Islam” înseamnă “supunere” și deriva din cuvântul “pace”. Ca atare, religia islamică ne învață că pentru a obține adevărata pace interioară, trebuie să te supui lui Dumnezeu.

Cuvântul “musulman” înseamnă “supus voinței lui Dumnezeu”. Islamul nu este o religie nouă, deoarece “supunerea față de voința lui Dumnezeu“ (adică Islam) a fost întotdeauna singura religie acceptată de Dumnezeu.

Din acest motiv, Islamul este adevărata “religie naturală” și este același mesaj etern revelat de-a lungul vremii, prin toți Profeții și Mesagerii lui Dumnezeu. Mesajul principal al Profeților a fost întotdeauna același, cum că există doar un singur Dumnezeu Adevărat și doar El trebuie să fie adorat. Printre Profeți sunt incluși și Noe, Avraam, Moise, David, Solomon, Ioan Botezătorul și Isus, pacea fie asupra lor.

《Și Noi nu am trimis înaintea ta nici un profet fără să nu-i revelăm lui: „Nu există altă divinitate în afară de Mine, deci adorați-Mă pe Mine!”》[Nobilul Coran 21:25]

Beneficiile revertirii la Islam

  • Dobândirea păcii interioare

Într-o lume a materialismului excesiv, oamenii sunt nemulțumiți si neîmpliniți spiritual. Supunându-te voinței lui Dumnezeu, aceasta îți va aduce ceea ce fiecare om caută: pace și liniște interioară. Oamenii sunt făcuți din doua componente, unul este corpul fizic și celalalt este sufletul. Corpul fizic se alimentează prin hrană, dar sufletul are nevoie de o conexiune cu Dumnezeu pentru a fi satisfăcut. Adorarea lui Dumnezeu aduce mulțumire sufletului.

“Pe cei ce cred (În Allah, în Trimisul Său și în Cartea Lui) și ale căror inimi sunt liniștite (și devin smerite) întru pomenirea lui Allah”, caci prin pomenirea lui Allah se liniștesc inimile.” [Nobilul Coran 13:28]

  • Relația directă cu Dumnezeu

Prin acceptarea Islamului, se formează o legătură personală și directă cu Dumnezeu. Această relație apropiată cu Dumnezeu te ajută să faci față provocărilor și încercărilor din această viață și din viața viitoare. A conștientiza că Dumnezeu este cu tine în fiecare moment, reprezintă o puternică ușurare și oricând întâmpini o provocare în viață, îți poți pune încrederea în El pentru a-ți oferi o rezolvare.

“Într-adevăr, aliații lui Allah nu au a se teme și nici nu vor fi mâhniți.” [Nobilul Coran 10:62]

  • Aflarea scopului vieții tale

Convertirea la Islam înseamnă ca ești pe calea împlinirii scopului tău în viață. Singurul motiv pentru care Dumnezeu ne-a creat este acela de a-L adora doar pe El. Islamul te învață cum să îl adori pe Dumnezeu și cum sa te apropii de El.

“Eu nu i-am creat pe djinni și oameni decât pentru ca ei să Mă adore.” [Nobilul Coran 51:56]

  • Toate păcatele sunt iertate

Odată cu intrarea în Islam, toate păcatele trecute sunt iertate. Un nou musulman este precum un nou-născut. Indiferent de păcatele pe care le-ai făcut, de câte ori le-ai făcut și cât de mari au fost, Dumnezeu le poate ierta. Dumnezeu iubește să ierte, oamenii pot obosi cerând, dar Dumnezeu nu obosește niciodată dăruind.

《Spune: “O, voi robii Mei, care ați întrecut măsura în defavoarea voastră (Ați săvârșit păcate împotriva voastră înșivă, prin exagerările voastre), nu deznădăjduiți în privința îndurării lui Allah (în privința iertării Sale)!” Allah iartă toate păcatele (Celor care se căiesc și cred, afara de politeism). El este Iertător, Îndurător [Al-Ghafur, Ar-Rahim].》 [Nobilul Coran 39:53]

  • Binecuvântarea eternă

Cel mai mare beneficiu al musulmanului este că îi este promisă de Dumnezeu ca recompensă Gradina eternă a Paradisului (Raiul). Cei ce sunt binecuvântați cu Paradisul vor trai o eternitate în binecuvântări, fără niciun fel de boală, durere sau tristețe. Dumnezeu va fi mulțumit de ei și ei vor fi mulțumiți de El. În Paradis sunt lucruri minunate și plăcute, pe care niciun ochi nu le-a văzut, nicio ureche nu le-a auzit și nici nu au putut fi vreodată imaginate. Aceasta se va constitui ca o viață cât se poate de reală, materială, și nu doar spirituală.

“Fiecare suflet va gusta moartea, desigur voi veți primi [întreaga] voastră răsplată în Ziua Învierii! Cel care va fi îndepărtat de Foc și adus în Rai va fi izbânditor. Viata aceasta [lumească] nu este decât plăcere amăgitoare.” [Nobilul Coran 3:185]

Load More Related Articles
Comments are closed.

Check Also

Fiecare om este un rob – Uite cum

Ești rob? Da! Fiecare om este un rob. Dar întrebarea este: față de cine sau de ce? Ești un…